De annulering van E3 causa coronavirus was een zware klap voor zowel de organisatoren als de industrie in het algemeen. Kort nadat de organisatoren zich overgaven aan de pandemie, kondigden veel uitgeverijen aan dat hun eigen evenementen online zouden worden gehouden en rechtstreeks aan de consumenten zouden worden gericht.

Ubisoft, Microsoft e Devolver Digital ze hebben al bevestigd dat ze hun evenementen gescheiden zullen houden, en in dit verband beginnen sommige analisten zich af te vragen of het er werkelijk is ruimte voor een E3 in de toekomst. De ESA ze gaf echter niet op en in reactie daarop kondigde ze aan dat de nu geannuleerde E3 2020 zal worden vervangen door een "online ervaring".

Het probleem doet zich echter voor wanneer, naarmate de rivaliserende gebeurtenissen zich voordoen, nog details ontbreken over dit ESA-project. Na weken van stilte waarin de Amerikaanse spellobby niet langer had gesproken over zijn toekomstplannen, begonnen de afgelopen dagen sommige datums te lekken, maar niet de verwachte. In plaats van meer zekerheid over het evenement in 2020, zijn er nog enkele onbevestigde geruchten opgedoken mogelijke data voor E3 2021.

Hierdoor ontstond het vermoeden dat het project van de Online ervaring was nu verlaten. Om speculatie een halt toe te roepen, heeft een verklaring van ESA zelf eraan gedacht.

'Gezien de onrust die is veroorzaakt door Covid-19zullen we in juni geen digitaal E3-evenement houden. In plaats daarvan werken we samen met exposanten om hun conferenties te promoten en te hosten, ook via onze site. We brengen de industrie terug naar 2021 met een nieuwe E3 die al het nieuws uit de sector laat zien en het publiek enthousiast maakt.'

Het project lijkt daarom te hebben veranderde vorm. Aangenomen is dat van een gereduceerde digitale E3, met als enige taak het promoten van de individuele initiatieven van de grote bedrijven in de wereld van videogames.