Wat het coronavirus met zich meebracht, is zeker geen goed nieuws, maar in dit grote aantal verdriet is er een beetje goed nieuws, tenminste voor Nintendo. De vraag naar consoles is om deze reden zelfs flink toegenomen het bedrijf moest de Nintendo Switch-productie met 20% verhogen in de afgelopen twee weken.

Serkan Toto van DigiTimes hij verklaarde dat de productie is gestegen bij Foxconn en Hosiden en dat de resultaten worden verwacht eind april, met nieuwe voorraden in winkels.

We weten niet of deze productiestijging alleen zal dienen voor de Japanse markt, maar voor de grote vraag en de gebrek aan Nintendo Switch in de winkels doet zich wereldwijd gelden, vooral in de Verenigde Staten.

Het coronavirus, gecombineerd met de release van Animal Crossing: New Horizons, heeft daarom een ​​enorme toename in de vraag naar consoles gezien en nu Nintendo rende om dekking: we hopen dat de hybride snel kan worden gebruikt waar we maar willen en niet alleen in huis.