De gesloten bèta di Waardering het werd heel snel erg populair. Zo snel dat Riot Games nieuwe aanmeldingen tijdelijk moest stoppen vanwege serverproblemen.

Op het Twitter-account van het spel kun je lezen:

“We hebben de distributie van nieuwe gesloten bètatoegang tijdelijk stopgezet vanwege serverproblemen. Het is nog steeds mogelijk om toegang te krijgen door de streams te bekijken, maar de distributie zal pas doorgaan nadat de problemen zijn opgelost "

Valorant, voorheen bekend als Project A, is een van de spellen die Riot Games ontwikkelt zich in een poging haar markt uit te breiden tot buiten League of Legends. Het idee van het spel is een samensmelting van Owerwatch en Counter-Strike: Global Offensive. 

Valorant's populariteit in de vroege uren van de Closed Beta-release wordt bewezen door de resultaten waarop het wordt gestreamd Trekken hebben bereikt. Valorant is het populairste spel geworden op het streamingplatform van Amazon, met honderdduizenden kijkers tegelijk.