Na het zijn bitter bekritiseerd voor details van de Ikoria-meesterschapspas: Lair of the Bhemots, Wizards of the Coast antwoordt, altijd op reddit, met de volgende post (zwaar neerwaarts gestemd) van een community manager:

"Hallo allemaal! Er zijn een aantal zaken die besproken moeten worden. Allereerst het kleinere aantal pakketten. Het was een typfout van onze kant en het was opgelost in het artikel, whooops! Je ontvangt 30 pakketten Ikoria, niet 25. Ten tweede zijn de edelsteenbeloningen verlaagd. Dit is opzettelijk omdat de rotatie van de set in minder tijd zal plaatsvinden. Theros was onbewust te gul (we wilden spelers een token geven voor het ontwerp en niet voor het ontwerp van de beste van 3 en we hebben het zo gelaten). We wilden in ieder geval het gemiddelde van de dagelijkse beloningen van de mastery pass in lijn houden met Eldrain en de Core Set 2020 ″

Inderdaad officiële pagina is bijgewerkt, en de juiste 25 op 30. Dit maakt echter niet alle andere kritiek op de nieuwe pas minder geldig, die is "aangepast" op basis van de duur van de set, uitsluitend wat betreft de beloningen en niet voor de kosten, die op de $ 20 plus btw blijven. Gebruikers zijn verre van tevreden met WotC-replicatie, en misschien is dit niet het beste moment om te proberen de basisspeler meer te persen.