De pandemie van Covid-19 verwoest ook de entertainmentindustrie, zo erg zelfs dat reuzen als Disney plotseling in een benarde situatie verkeren. De sluiting van parken, bioscopen, cruises, winkels en andere ontmoetingsplaatsen vermindert de inkomsten drastisch en alle producties worden opgeschort. Om de uitgaven te verminderen, stuurde Disney aanvankelijk parkmedewerkers met onbetaald verlof, en nu heeft het blijkbaar goed gedacht om het uit te breiden naar arbeiders in de film- en tv-serieMarvel Studios, Pixar, Lucasfilm, Zoeklicht) zoals gerapporteerd door Verscheidenheid.

Werknemers zullen hun gezondheidsdekking niet verliezendaarom kunnen ze op straat belanden, maar ze lopen tenminste niet het risico de rest van hun dagen schulden te maken voor medische kosten. Als blijk van zijn solidariteit heeft Bob Iger (ex-CEO en nu uitvoerend voorzitter) afgezien van de volledige vergoeding van 2020, en zal Bob Chapek (CEO) slechts 50% innen, salarissen van 3 miljoen voor de eerste en 2,5 voor de tweede. Deze maatregel is echter niet van toepassing op de bonussen die ze allebei jaarlijks ontvangen, ongeveer 45 miljoen voor Iger en 7,5 miljoen voor Chapek. De salarissen van de leidinggevenden van Disney (variërend van $ 150.000 tot $ 700.000 per jaar) werden verlaagd met tussen de 20% en 30%, wat blijkbaar de woede van hen opwekte en niet in twijfel werd getrokken vóór de heronderhandeling. De recente aankoopcampagne (die vorig jaar culmineerde in de acquisitie van Fox voor een bedrag van 62 miljard dollar) kwam misschien niet ten goede aan de liquiditeit van het bedrijf.