Tijdens de week hebben Nintendo en Game Freaks aangekondigd dat spelers die zich schuldig hebben gemaakt aan frauduleuze loskoppeling om hun ranglijst te corrigeren ze riskeren permanent te worden verbannen uit Pokemon Sword and Shield. Interventie werd noodzakelijk omdat steeds meer spelers een bug uitbuitten om geen punten te verliezen op de ranglijst.

In feite had het woord zich aan het begin van de maand verspreid Het voortijdig verbreken van de verbinding verhinderde dat de winnaar punten verdiende en de verliezer punten verloor in gerangschikte gevechten Pokemon Sword and Shield. Om de bug te misbruiken, was het voldoende om de rustmodus van de Nintendo Switch te activeren, die de verbinding onmiddellijk onderbreekt. Terwijl Game Freak aan een oplossing werkt, riskeren de spelers die zich schuldig maken aan dit onsportieve gedrag in klassement, zowel online als live toernooien, een permanent verbod. Dit omvat online gevechten, uitwisselingen en invallen. Het bedrijf zal de spelers nauwlettend volgen om te voorkomen dat dit gedrag het plezier van eerlijke spelers bederft.