Dat MMORPG's zoals Final Fantasy XIV helpen om banden tussen mensen te creëren, is nu goed ingeburgerd. Vandaag hebben we het over een koppel dat dankzij dit spel is geboren.

Laten we bij het begin beginnen: Andrea is een videospelspeler die tijdens haar avonturen in de wereld van Eorzea, vindt gezelschap in een jongen en in korte tijd merken ze dat ze tot de ochtend samen spelen. Na zes maanden gedeeld spelen besluiten de twee elkaar persoonlijk te ontmoeten tijdens E3 2017 in Los Angeles, maar niet voordat ze wat actie hebben ondernomen op Final Fantasy XIV: de Eeuwige Bondceremonie.

Dit evenement is in feite een bruiloft in het spel waarin andere spelers kunnen worden uitgenodigd. Andrea wist dat het geen huwelijk was dat geldig was in de echte wereld, maar, zoals ze zelf vertelde, ze kon het niet helpen dat ze die spellen samen beleefde als echte dates. Hier zijn zijn ervaringen verteld aan Eurogamer:

'Het is vreemd om je dicht bij iemand te voelen die je nog niet hebt ontmoet, maar het is het soort nabijheid dat optreedt als je maandenlang en maandenlang elke nacht met iemand op Discord praat. We konden elkaar niet zien voor een kopje koffie of lunch, dus probeerden we zoveel mogelijk tijd samen door te brengen in het spel. Veel meer dan we zouden uitgeven aan een normale afspraak. ' 

 

Over videogame-huwelijk gesproken, dit waren zijn woorden:

«Ik was vreemd opgewonden, omdat ik het gevoel had dat ik iedereen kon vertellen dat het nu officieel was. Het was een manier om mijn vrienden te vertellen dat mijn avonturenpartner en ik inmiddels niet alleen samen speelden, maar dat we aan het daten waren. '

De twee jongeren bleven, na afgesproken op de beurs in Los Angeles, rondhangen. Andrea verhuisde naar Californië om dicht bij haar partner te blijven en, tijdens een reis naar Disneyland, ze zijn officieel verloofd. De bruiloft staat gepland voor 2021 en zal vrijwel zeker verwijzingen bevatten naar de game die dit mooie verhaal mogelijk heeft gemaakt.