Dit is een periode die gemaakt is en op veel verschillende manieren zal weerspiegelen. Persoonlijk is een waardevolle les die ik heb geleerd - en die ik zal koesteren - dat ik met zo'n grote hoeveelheid vrije tijd aan mijn handen moet worden geslagen om het gamestation te verlaten. Of het nu alleen speelt of in gezelschap, ik vermaal daardoor een indrukwekkend aantal uren voor de schermen Miljard Weg, di Bandai Namcokomt in een tijd waarin het gemakkelijk kan schitteren dankzij de lokale en online multiplayer voor 4 spelers. De ervaring die hij voorstelt is losgekoppeld maar niet lichtzinnig, wat een levendige en potentieel amusante titel blijkt te zijn en vol met een ongelooflijk hoog niveau van "Japans". Dus wees niet verlegen, er wacht je een bizarre tour door Japan, vol dobbelstenen, onverwachte gebeurtenissen, frauduleuze faillissementen, monsters en ... baasgevechten?

Billion Road op Steam

Wie wil miljardair worden?

Het uitgangspunt van Billion Road is heel eenvoudig. Stel je voor dat je je klaarmaakt om een ​​spelletje ganzen te spelen, maar dan met een scheutje Monopolie terwijl je wereldwijd live wordt gefilmd met veel histrionische dirigenten om je daden te vertellen en je ten slotte voor te stellen dat het bord de hele kaart van Japan. Een canonieke Billion Road-wedstrijd duurt drie jaar in speeltijd en kan bestaan ​​uit een onbekend aantal ronden. In feite vertegenwoordigt elke shift een andere maand - het kost tenslotte tijd om de hele staat van de Rijzende Zon te doorkruisen! - en ons doel is om naar een specifiek punt op de kaart te gaan, willekeurig gekozen aan het begin van de ronde. Op onze beurt kunnen we een object gebruiken om ons op het pad te helpen en de dobbelstenen te gooien om verder te komen op de kaart, waar vijf verschillende soorten vierkanten op ons wachten: Plus, minus, cadeau, monster en locatie. De eerste twee verhogen of verlagen onze financiën, de monsterlijke dozen vormen een kostbare en grappige bondgenoot, de geschenkdozen bieden objecten van het meest uiteenlopende gebruik, terwijl de locaties verschillende soorten bedrijven en bedrijven vertegenwoordigen om te kopen, om vervolgens onze investeringen tijdens het spel. Het doel van het spel? eenvoudig: om aan het eind van de drie jaar de rijkste te zijn. De te bereiken doelstellingen, de te winnen rondes, de te verzamelen monsters - en zelfs de te verslaan monsters - staan ​​allemaal ten dienste van dit kapitalistische dogma en uiteindelijk zal het bedrag van onze portemonnee altijd en alleen tellen. Als eerste bij de finish van de ronde komen, levert dit grote voordelen op voor onze financiën, maar het is ook noodzakelijk om te weten hoe we op de meest verstandige manier moeten investeren, aangezien er tijdens een spel op Billion Road weinig andere zaken in onze handen zijn. Omdat het een feestspel is, hangt de productie van Bandai Namco af van een zeer gewaagde geluksfactor, die met zijn onvoorspelbaarheid de spellen uniek en zeer gespannen maakt, met een vleugje frustratie te midden van algemeen gelach. Er is geen ruimte voor te veel technische details, maar juist daarin schuilt de kracht van Billion Road.

Miljard Road

Bovendien zijn de kleine monsters aan je zijde niet alleen maar grafische attributen die af en toe een aantal bonussen of malus opleveren, maar essentiële bronnen kunnen worden wanneer de gamekaart wordt binnengevallen door het angstaanjagende en gigantische - hoe absurd - schurk. Deze gigantische en grappige vijanden kunnen tijdens het spel een doorn in het oog blijken te zijn, maar elke speler heeft drie beurten om een ​​van zijn monsters naar de aanval te sturen, alleen gewapend - uiteraard met een dobbelsteenworp. Afhankelijk van de uitkomst van de lancering kan een bepaalde hoeveelheid schade aan de monsterlijk om te proberen hem te verslaan voordat hij zijn kwade plannen uitvoert die het lot van het spel kunnen keren.

Billion Road | Downloadbare Nintendo Switch-spellen Spellen ...

Rustige chaos

Hoewel een game op Billion Road uitbundig, chaotisch en bezaaid kan zijn met absurde intermezzo's en eindeloos 'Japans', komt er een kleurrijk maar ontspannend spel, waarin men niet te veel moet nadenken over wat te doen, maar zich overgeeft aan de ongebreidelde waanzin van ervaring, altijd erg plezierig. Technisch gezien komt de titel tevoorschijn een eenvoudige en zeer aangename esthetiek, vol levendige details en explosies van kleur, met een stijl die verwijst naar het werk van Fujiko Fujio e Yoshito Usui, wat alles nog meer Japans en heerlijk maakt.

Billion Road - Review - GameScore

Show Time!

Tegen een wat hoge prijs weet Billion Road een virtueel bordspel te zijn om je avonden op te vrolijken, bij voorkeur in gezelschap van een of meer vrienden. Alleen spelen kan in feite te simpel en niet erg stimulerend zijn, terwijl je het ziet als een echt bordspel en het daarom behandelt in een exclusief multiplayer-perspectief - waarvoor de titel is geboren - is plezier gegarandeerd, en ook geschikt voor alle leeftijden van spelers. Het advies is om minstens één kans te geven aan de Bandai Namco-titel en een wedstrijd te kijken, wie weet als je niet het pad bewandelt dat naar rijkdom leidt!