De gezondheidsnoodsituatie die verband houdt met Covid-19 het dwingt de wereldbevolking om thuis veilig te blijven.

Om gamers uit te nodigen om aan de quarantaine te voldoen, Sony Interactive Entertainment lanceerde het initiatief Speel thuis, waardoor zijn gebruikers gratis videogames krijgen, zonder zich te hoeven abonneren op de Playstation Plus-service.

De gekozen titels zijn Uncharted: De Nathan Drake Collection e Reis. De eerste is de verzameling van de eerste drie hoofdstukken van de genummerde sage Stoute hond, in een geremasterde versie, en die weinig presentaties nodig heeft (onder andere voor abonnees van de PS Plus-service, het vierde hoofdstuk van de sage is gratis te downloaden); het tweede videospel, Reis, is ontwikkeld door thatgamecompany en het is een dynamisch avontuur, met zeer geïnspireerde en dromerige sferen.

De twee games worden gratis gedownload van vandaag 16 april tot 6 mei, en zodra ze zijn ingewisseld, zijn ze altijd beschikbaar in je verzameling.

Sony presenteerde ook de toe-eigening van een fonds van $ 10 miljoen, om de gemeenschap van onafhankelijke ontwikkelaars te ondersteunen op dit moeilijke moment dankzij het Coronavirus.

Kortom een ​​heel leuk initiatief van Sony.