GTA VI staat volgens een rapport van Kotaku nog aan het begin van zijn ontwikkeling en zal geen bijzonder hoofdstuk zijn tot aan de lancering.

Jason Schreier, auteur van het rapport, zou dat hebben bevestigd om situaties van werken crunch zoals al gebeurde voor de vorige werken, zou Rockstar de nieuwe game ontwikkelen zonder overmatige stress, waarschijnlijk om de controverse van de werknemers het hoofd te bieden, gedwongen tot uitputtende verschuivingen tijdens de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2.

Ook volgens Jason zou Grand Theft Auto VI een titel van bescheiden omvang bij lancering, maar later uitgebreid met updates. Er wordt ook gespecificeerd dat het nog steeds een game zou zijn met grote afmetingen, maar niet vergelijkbaar met die van de eerder genoemde Red Dead Redemption 2. Waarschijnlijk zal een continu updateprogramma worden gevolgd, zoals al is gebeurd met GTA Online, waardoor het in alle opzichten een live dienst is.

Wat denk je van deze geruchten, trekt een constant bijgewerkte GTA je aan of heb je liever een uitgebreide en volledige titel bij de lancering?