PlayStation 5De productie van Playstation 5 tijdens het eerste levensjaar zal het "beperkt" zijn, maar niet vanwege Coronavirus.

Zoals gerapporteerd door Bloomberg, Sony zal minder eenheden produceren dan zijn nieuwe console dan in 2013 met Playstation 4. Volgens de bronnen "Sony zal tegen het einde van het boekjaar, in maart 5, tussen de 6 en 2021 miljoen eenheden produceren". Om een ​​vergelijking te maken met het begin van de huidige generatie, de Playstation 4 in de eerste vijf maanden van het leven waren er meer dan 7 miljoen.

De reden voor deze beperking ligt echter niet in het huidige productieprobleem veroorzaakt door Coronavirus, maar in een hoger prijsdoel bij de lancering. Volgens het rapport is in feite Sony biedt Playstation 5 aan voor een prijs tussen $ 499 en $ 549 per dag. Prijs gemotiveerd door een algemene schaarse beschikbaarheid van de componenten, waardoor het bedrijf geen lagere prijs zou kunnen aanbieden.

Ook volgens de bron van Bloomberg, die anoniem wilde blijven, zou de pandemie van COVID-19 in plaats daarvan de promotiestrategie voor de lancering van de nieuwe console hebben beïnvloed: hoewel de productiecapaciteit van Sony ongewijzigd is gebleven, onthult dezelfde onthulling van de nieuwe DualSense-controller zou zijn "gehaast" om te proberen de sterke mogelijkheid van morsen te vermijden lekken door ontwikkelaars buiten het bedrijf.

De lancering van Playstation 5 staat gepland voor de kerstperiode van 2020 en de plannen moeten ongewijzigd blijven zolang die van Microsoft blijven bestaan Xbox-serie X aan het einde van het lopende jaar.