Quarantaine heeft de doorgang van velen bevorderd professionele chauffeurs in elke categorie van echte tot videogamecompetities. Stromen van dit type, vanaf Formule XNUMX ESport-serie alle iRacing Indycar-uitdaging van NASCAR hebben ze veel succes.

Maar videogameconcours heeft ook gevolgen. Vorige week zag Bubba Wallace dat hij werd achtergelaten door een sponsor van zijn echte auto, nadat hij een race van 11 ronden vanaf het begin had verlaten vanwege een ongeval. Maar de meest sensationele gebeurtenis vond plaats op 14 april. Kyle Larson hij verloor zijn NASCAR-stoel bij Chip Ganassi Racing omdat hij een racistische belediging gebruikte tijdens een videogamewedstrijd. Hij controleerde de werking van zijn microfoon toen hij zei deze zin volledig direct.

Hoewel de race niet-competitief was en geen deel uitmaakte van het NASCAR-circuit dat de overgeslagen races voor Coronavirus vervangt, haalde het ongeluk de krantenkoppen. McDonalds, Credit One en Chevrolet, alle sponsors van het Larson-team, ze dreigden hun steun in te trekken Chip Ganassi dwingen hem eerst te schorsen en hem vervolgens te ontslaan.