Ondanks de release in de hal van Artemis Hoen was verwacht aanvankelijk voor 27 mei, Disney werd gedwongen, vanwege de pandemie moet het de release van de film uitstellen van mei tot juni.

Deze keer is er echter een belangrijke verandering: de Kenneth Branagh-film het zal direct in digitaal formaat beschikbaar zijn op het Disney + streamingplatform vanaf vrijdag 12 juni en niet meer in de bioscoop.

Hieronder vindt u het persbericht van Disney over deze kwestie:

De nieuwe live-actiefilm van Disney Artemis Hoen is vanaf vrijdag 12 juni exclusief beschikbaar voor streaming op Disney +.

Geïnspireerd door het eerste boek van de epische bestsellerreeks, ondertekend door Eoin Colfer, in Italië uitgegeven door Mondadori, Artemis Hoen geeft het publiek van alle leeftijden een intense filmische ervaring om voor het eerst op Disney + te ervaren, vanuit het comfort van hun eigen huis. Geregisseerd door Kenneth Branagh, zal dit fantastische epische avontuur, met prachtige landschappen en spectaculaire visuele effecten, kijkers vervoeren naar nieuwe magische werelden. Artemis Hoen hij wordt gespeeld door nieuwkomer Ferdia Shaw in de hoofdrol, naast Lara McDonnell, Josh Gad, Tamara Smart, Nonso Anozie, Josh McGuire, Nikesh Patel en Adrian Scarborough, met Colin Farrell en Judi Dench.

'Artemis Fowl het is werkelijk uniek"- zegt directeur Kenneth Branagh. "In moeilijke tijden is een twaalfjarig misdaadgenie een werkelijk formidabele reisgenoot. Briljant en leuk, het zal het publiek begeleiden naar nieuwe werelden waar ze onvergetelijke karakters zullen ontmoeten, tussen magie en chaos. Zijn familie is erg belangrijk voor hem en hoewel hij het nooit zou toegeven, zou hij net zo trots zijn als ik dat families over de hele wereld samen kunnen genieten van zijn eerste ongelooflijke avontuur op het scherm op Disney +'.