Tragedie bij Valve! De broncode van de eerste Source Engine, de motor die vele games van Gabe Newell's bedrijf tot leven brengt, waaronder Team Fortress 2 e Counter Strike: Global Offensive, Was leakato en is nu beschikbaar in iedereen!

Het nieuws is gekomen Valve nieuwsnetwerk en volgens de eerste geruchten zou de boosdoener een ex-werknemer van het platform (verwijderd voor het uitdrukken van transfobe opmerkingen) maar er is nog niets bevestigd. Wat zeker is, is dat games zoals Team Fortress 2, Counter Strike (Source of Global Offensive), Left 4 Dead (1 en 2) en Garry's Mod op dit moment een soort van malware naar uw computer. We nodigen gebruikers uit om geen verbinding te maken met een online service die aan deze titels is gewijd.

In het licht van dit evenement, het populaire platform Creators.tf heeft zijn servers tijdelijk uitgeschakeld om schade aan hen en aan spelers te voorkomen. Op dit moment geen probleem voor titels als Dota 2 die de nieuwe hebben geïmplementeerd Bron-engine 2 in 2015. Zal het ook gebeuren met de andere titels? We zullen zien.

BIJWERKEN: Valve begon de situatie te onderzoeken, en hoewel voor CS: GO geen potentieel risico is bevestigd, in het geval van Team Fortress 2 zal het softwarehuis blijven uitvoeren onderzoeken.