Totale ondersteuning voor modder gemeenschap is een van de hoekstenen waarop de ontwikkelaars van SnowRunner ze strijken al een tijdje. De beloften zeggen dat de mods ook beschikbaar zullen zijn in de console-omgeving, maar op dit moment zijn ze alleen bevestigd voor pc. Deze ondersteuning zal echter actief zijn tot de titellanceringsdag, nu aanstaande.

De modding-community, die al bijna 5000 mods in MudRunner heeft gemaakt, zal zeker actief zijn SnowRunner, waardoor veel door fans gemaakte inhoud wordt toegevoegd die de herhalingswaarde van de titel verhoogt. Sabre Interactive werkt sinds de ontwikkeling van de game ook nauw samen met een aantal modders, en een breed scala aan spannende voertuigmods zal al beschikbaar zijn voor lancering op pc. De ondersteuning voor de aanpassing van de kaart, met de relatieve missies, zal kort na de lancering arriveren. Als voorbeeld van toekomstige gratis updates ontdekken we dat de interieuraanpassing van de voertuigen is gepland, evenals de komst van een reeks ontgrendelbare decoratieve elementen, die ook kunnen worden bewerkt. 

Werk samen met vooraanstaande mod-experts uit de industrie en beloon modders: Focus Home Interactive en Sabre Interactive werken samen met Mod.io om mod-ondersteuning op de eerste dag naar pc te brengen, en de makers van de meest populaire mods zullen speciale beloningen kunnen ontvangen

Bedenk dat SnowRunenr vanaf zal beschikbaar zijn 28 april op PlayStation 4, Xbox One en pc wordt deze nieuwste versie verspreid via Epic Games Store.