Straten van Rage 4Het lijkt erop dat Nintendo enige verwarring heeft gemaakt met de releasedatum van Straten van Rage 4 voor Switch.

De game had namelijk al aan het begin van de maand zijn opwachting gemaakt in de eShop release datum ingesteld voor de 23 april. Een datum die later door dezelfde DotEmu als fout is aangegeven. Aanvankelijk dacht men dat degene die aanwezig was in de winkel van het Japanse bedrijf eigenlijk was de exacte datum en het probeerde het gewoon vertrouwelijk te houden, totdat de uitgever zelf bevestigde dat het eigenlijk een verkeerde indicatie was en dat de officiële lancering werd verwacht voor 30 april op alle platforms.

Het misverstand leek definitief opgehelderd totdat gisteren een bericht verscheen op de console-nieuwszender geproduceerd door de Geweldig N wie heeft aangekondigd hoe Streets of Rage 4 waren al beschikbaar in de Switch-versie. Bij een bezoek aan de eShop bleek de informatie natuurlijk niet te kloppen.

De reden voor het voortduren van deze merkwaardige fout door Nintendo (die voorlopig met zekerheid wordt gevonden door de rekeningen van de Australische nationaliteit) is niet duidelijk, feit is dat de juiste datum niet is veranderd.

Straten van Rage 4, nieuwe installatie van de beroemde beat 'em up die in de jaren '90 op Sega Mega Drive is uitgekomen, wordt op 30 april uitgebracht op PS4, Xbox One, pc en Nintendo Switch.