We zijn praktisch begin mei en nu zomer het is aan de poorten, zo erg zelfs dat zijn parfums, zijn verleidingen en zijn stuwende verlangen naar de zee bijna in de lucht beginnen te worden gevoeld.

Om voor de hand liggende redenen is het zwemseizoen van dit 2020 misschien niet precies wat we de afgelopen jaren hebben meegemaakt. In deze gevallen, als je verlangen naar de zomer je overweldigt, Zomertijd, de nieuwe productie Netflix tutta Italiaans is zonder twijfel de serie die bij u past.

Ik stak onmiddellijk mijn handen naar voren om dat te zeggen Zomertijd is (en beweert nooit te zijn) a tiener drama, dus verwacht geen hoofse thema's, culturele inhoud of een Oscar-verhalende constructie. De serie bestaat uit acht afleveringen met variabele duur, variërend van 35 tot 50 minuten elk, is het vrij geïnspireerd door de roman van Federico Moccia "Drie meter boven de hemel", en vertelt het sentimentele verhaal van een groep jongeren aan de Romagna Riviera in de loop van een hele zomer.

De plot waarrond alle andere personages draaien is wat hij als protagonisten ziet Zomer (ja, zo heet het), gespeeld door een nieuwe maar overtuigende debutante Coco Rebecca EdogamheEn Ale, aka Ludovico Tersigni, al bij het publiek bekend omdat hij de rol van Giovanni speelde in "SKAM Italia". Ze is een verantwoordelijk en ijverig meisje, hij is een weerbarstige motorrijder. Beiden merken echter dat ze te maken hebben met een zomer waarin de twee voor keuzes staan, waardoor de personages meer over beide begrijpen, maar ook een beetje over zichzelf, die tijdens de afleveringen zichtbaar groeien en rijpen.

Om de cast te voltooien, ga je gang Andrea Lattanzi (te zien op Sulla Mia Pelle, ook van Netflix), die Dario speelt, Amanda Campana, in de rol van Sofia, Giovanni Maini zoals Edo, Alicia Ann Edogamhe in de rol van Blue en de zanger Thony, die de moeder van Summer en Blue speelt, Isabella.

Hoewel de onderwerpen die in Summertime worden behandeld daarom misschien niet de meest diepgaande of complexe zijn, lijdt het geen twijfel dat de technische realisatie van de serie is, ondanks de lichtheid van de onderwerpen, nog steeds van hoge kwaliteit. de uitstekende fotografie, speciaal gekenmerkt door warme kleuren, bijna om ons deelgenoot te maken van de verzengende temperatuur van de Romagna-stranden, is wat opvalt uit de eerste aflevering. De luchtfoto's van de Rivièra zijn prachtig en als je bedenkt dat veel van die etablissementen deze zomer 2020 zo anders zullen zijn, doet je hart meer knijpen dan de liefdesaffaires van de personages.

Een lof gaat ook uit naar de gekozen stukken soundtrack in de loop van de verschillende afleveringen. Stukken die voor de jongere meer bekend zijn, zoals die van Francesca Michielin, Frah Quintale, Giorgio Poi, Achille Lauro, Salmo, Franco126, Tommaso Paradiso, Gemitaiz, Izi, Thony Raphael Gualazzi en Coma_Cose, worden in feite afgewisseld met echte liedjes cultus van de jaren 70 en 80 die meteen in je opkomen Zeesmaak, een van de beroemdste komedies over seizoensgebonden liefdes in die tijd.

Ondanks de inhoud van tienerdrama, stroomt Summertime nooit in extreem lange momenten en die situaties op de limiet van ineenkrimpen dat iemand zich kan voorstellen dat het continu zou gebeuren in een serie van dit type, ze rekenen echt op een of twee gelegenheden in alle acht afleveringen, en maken dus niet de visie van de laatste cloying, die snel en met een aanhoudend ritme vloeit.

De personages zijn absoluut niet statisch, zo erg zelfs dat aan het einde van de zomer alle jongens dat hebben iets geleerd, en elk heeft op zijn eigen manier de ervaringen gekoesterd, waarbij de kijker duidelijk de groei en het bewustzijn heeft opgedaan in de loop van hun persoonlijke aangelegenheden.

Tot slot, ook ondergetekenden, als protagonisten van Zomertijd, leerde iets uit deze serie. Ik heb zelfs het besef gekregen dat alleen omdat een product wordt bestempeld als een tienerdrama, het niet direct moet worden vermeld als van slechte kwaliteit of slechte constructie. Netflix in dit geval heeft het aangetoond dat ongeacht de lichtzinnigheid van de onderwerpen is het mogelijk om een ​​product te betrekken en de gebruiker te laten waarderen dat totaal verschillend is van de genres waaraan een persoon gewend is, uiteraard op voorwaarde dat deze laatste wordt gemaakt met alle toepasselijke attributen. Mijn advies is dan ook om Summertime een kans te geven, met alle acht afleveringen erop 29 april, niet alleen omdat het een Italiaanse productie is, maar omdat in tijden van afzondering en droevige dagen zoals die we ervaren, een beetje lichtheid iedereen goed kan doen.