Ik heb een preview van de zeven afleveringen van Hollywood, de nieuwe miniserie die op Netflix verschijnt 1 mei. Dankzij de aankondiging leek het project veelbelovend Ryan Murphy productie, wat een naam is die ik graag hoor. Ik hield van verschillende van zijn werken, in de eerste plaats het groenblijvende en altijd overdreven Nip / TuckIk vind ook dat Netflix perfect is om je werken een thuis te geven. Posein feite is het een geldig voorbeeld van een geslaagd huwelijk. Hollywood en Pose delen veel: het is duidelijk dat beide verhalen het verhaal van het leven van een minderheid vertellen, met de nadruk op homoseksualiteit en de moeilijkheid om een ​​plaats in de wereld te vinden. Er is echter een verschil tussen de twee reeksen, aangezien men de harde realiteit probeert te vertellen, het andere deel van de waarheid en de plausibiliteit om bij het sprookje te komen.

We zijn in Los Angeles na de Tweede Wereldoorlog, in die magische jaren waarin de cinema legendarische sterren zag ontstaan, die nog steeds iconen zijn. De hoofdpersoon is Jack Castle (David Corwnswet), die meer dan geïnspireerd is door een echt bestaand personage, vertegenwoordigt alle aspirant-knappe acteurs die Hollywood in die periode binnenstroomden. Getrouwd en met een tweeling onderweg, Jack is het perfecte voorbeeld van een personage dat zijn principes niet wil opgeven, maar dan doet hij het in minder dan twintig minuten van Pilot. Zijn nogal grillige pad naar het grote scherm bracht hem ertoe de andere personages te kennen die de serie bevolken: eerst Ernie (Dylan McDermott) en Archie Coleman (Jeremy Pope), respectievelijk een voormalige acteur die een gigolo-bedrijf opzette en een aspirant-homoseksuele en zwarte scenarioschrijver.

Hollywood gigolo

De eerste aflevering heeft moeite om een ​​passend ritme en stijl te vinden en het resultaat is een eerste grote puinhoop. Het is niet duidelijk waar de serie heen wil gaan, dankzij Ernie die zich voorstelt door te praten over de grootte van zijn penis en Jack die zijn problemen probeert op te lossen door zich te verkleden als politieagent: het is een overdaad dat bijna belachelijk wordt. Gelukkig, Hollywood realiseert zich geleidelijk het verhaal, mede dankzij de introductie van dikkere karakters. Avis Amber (Patty LuPone) is daar een goed voorbeeld van en met zijn charisma vult hij het scherm. Vrouw, joods en getrouwd met de president van een filmhuis, haar rol vertelt perfect hoe rijk en belangrijk tegelijk kan zijn, maar zonder echte macht om dingen te veranderen.

De volgende afleveringen presenteren ons een kleine verandering van jonge personages, allemaal gemotiveerd om hun droom te verwezenlijken en door te breken in Hollywood. Dus hier komen we Camille Washington (Laura Harrier), Claire Wood (Samara weven), Rock Hudson (Jake Picking) e Raymond Ainsley (Darren Criss). De mechanica van hun interacties lijkt gebaseerd op concurrentie, min of meer correct, om belangrijke rollen te grijpen, maar geleidelijk leiden de relaties tussen hen ertoe dat ze vrienden of geliefden worden en alles wordt ook een soort collectieve klim naar succes toont het openingsthema. Had ik liever meer peper gehad? Waarschijnlijk wel, maar om ze te zien samenwerken en de vooroordelen en valkuilen van de wereld te weerstaan, is nog steeds een aangename dynamiek. Trouwens, ze zijn allemaal erg aardig en een beetje oog snoep het doet nooit pijn. Helaas is het probleem dat hun personages geen charisma vertonen, dankzij een niet altijd uitstekend acteerwerk. Ze lijken vooral overweldigd door gebeurtenissen. Jake Picking is van een echt gênante platheid, bijna aanstootgevend voor de echte Rock Hudson: hij was misschien niet de acteur van de eeuw, maar hij had beslist meer panache, zelfs als hij echt domme personages speelde. Onder jongeren de interpretatie van Jeremy Pope springt eruit, die uit het theater komt en dit is duidelijk te zien in zijn voorstelling.

Hollywood-actrices

Wat me echt aan de serie heeft gehecht en me emotioneel heeft betrokken, was de introductie van de personages die op papier secundair zijn. Henry Willson (Jim Parsons) is de meest perverse - maar misschien niet te veel - versie van de manager van de sterren die beroemd is omdat hij de carrière van veel mooie en onmogelijke mensen in Hollywood is begonnen. Hij is een complexe man, die in angst leeft maar de controle probeert te behouden door zijn klanten lastig te vallen en er seksueel misbruik van te maken: van slachtoffer wordt hij roofdier. De echte Henry Willson stond bekend om dergelijke attitudes, gebruikelijk in een tijdperk en plaats waar seksualiteit een tweesnijdend zwaard was, verborgen in de kast, maar ook als onderhandelingschip. Hij was destijds degene die het huwelijk tussen zijn secretaris en Rock Hudson organiseerde, die zijn homoseksualiteit bijna zijn hele leven verborg. Jim Parsons heeft geen introductie nodig en slaagt erin echt slijmerig en verontrustend te zijn, met een huiveringwekkende blik. Het is helaas moeilijk om te voorkomen dat we denken aan Sheldon Cooper die hem hoort acteren en dit is echt jammer. Een ander paar azen is dat van Dick Samuels (Joe Mantello) e Ellen Kincaid (Holland Taylor), collega's die al jaren in het filmhuis werken, wiens interacties alleen al een groot deel van het script ondersteunen. Het zijn goedgeschreven, dappere, ontroerende personages en gespeeld door acteurs die weten hoe ze emoties moeten communiceren en veel ervaring achter de rug hebben. Hoeveel ik dan liefheb Patty LuPone en het personage dat hij speelt in deze serie is uitgesloten. Ze hadden allemaal nog meer ruimte verdiend, maar ze verdienen het nog steeds door van aflevering tot aflevering door te gaan.

Hollywood Jim Parsons

Hollywood maakt er geen geheim van om een ​​groot deel van zijn plot te baseren op homofobie en racisme en laat het vanaf de aflevering zien. De meeste hoofdrolspelers (mannen) zijn homoseksueel of biseksueel en worden gedwongen het te verbergen, werkend in een omgeving waar ze zelfs vandaag de dag proberen geen seksuele geaardheid te lekken, als ze internationale sterren willen worden. Dan zijn er gekleurde mensen, die op dat moment bijna onbeduidend waren voor de filmmarkt: de enige uitzondering waren de rollen van dienstmeisjes / verpleegsters / matrons of direct slaven in de katoenvelden, zoals ook verteld door Hattie McDaniel (Queen Latifah, een welkome verrassing). De echte Hattie McDaniel won een Oscar in 1940, maar werd hard aangevallen door haar Afro-Amerikaanse collega's die haar verwijten dat ze stereotiepe rollen bleef spelen en niet deelnam aan protestbewegingen. De Hattie van de tv-serie betreurt in plaats daarvan de situatie en probeert Camille aan te moedigen om prominente posities in de entertainmentwereld te verwerven. Onrechtvaardigheden en lijden worden door Hollywood op een nogal realistische manier verteld, maar hier houdt het verhaal stand: de personages slagen erin zich los te maken van de ketenen en resultaten en beloningen te behalen die voor die tijd ondenkbaar waren. Het is alsof dit werk de hoofdrolspelers op een kruispunt laat zien tussen wat er werkelijk is gebeurd in de geschiedenis van de cinema en wat er had kunnen gebeuren als iemand - aan de macht - zich meer had blootgesteld aan de rechten van minderheden. Het resultaat is een werk dat misschien wat minder bijt, maar wel prettig blijft volgen en lichter dan pose, wat misschien de directe antagonist is om het mee te vergelijken.

Het Hollywood-script leek me goed geschreven. Er zijn enigszins surrealistische dialogen, vooral in de eerste aflevering, maar over het algemeen zijn de uitwisselingen tussen de personages geldig en sommige scènes hebben een sterke visuele en emotionele impact, zoals het zwembadfeest. Het ritme van de serie is goed en de dode plekken zijn bijna afwezig en hierdoor kun je er zelfs achter elkaar met plezier naar kijken. Fotografie en muziek zijn uitstekend: het is een waar genoegen om te verdwalen in de uitzichten van de late jaren 40, ook dankzij pastelkleurige kostuums en echt goed gemaakte sets. De acteerstijl overtuigde me minder, vooral door de jonge hoofdrolspelers, omdat het mij leek een poging om geïnspireerd te worden door die van die tijdechter het verkrijgen van alleen de buitensporige, pompeuze en niet erg geloofwaardige nadruk. Door deze overwegingen te combineren met het verhalende verhaal, komt er een geldig en plezierig product uit, dat ik alle Netflix-abonnees aanbeveel om te volgen. We hadden een uitstekende serie kunnen hebben, misschien meer van de in Hollywood aanwezige acteurs, misschien somber en realistisch, maar dit was niet het doel van de producers. Voor een keer wilden ze dat we geloofden dat alles goed kan gaan, zelfs voor mensen met een achterstand.