epic GamesEpic Games heeft aangekondigd dat tweefactorauthenticatie (2FA) nu vereist is om de titels die gratis in de winkel worden aangeboden, in te wisselen. De reden achter deze verhuizing is nog onbekend en is waarschijnlijk te wijten aan het besluit van het bedrijf om gebruikers te stimuleren hun accounts veiliger te maken.

De maatregel is echter sindsdien in werking getreden 28 april het is niet definitief en zal slechts nodig zijn tot Kan 21, tenzij verdere communicatie.

De Epic Games Store wordt zeker gekenmerkt door een zeer agressief commercieel beleid sinds de lancering, met het grote aantal titels dat elke donderdag gratis aan gebruikers wordt aangeboden, en het is merkwaardig om te zien hoe is besloten om deze beveiligingsmaatregel te promoten door deze te combineren met de inwisseling gratis games, alleen vereist in dit geval.

Tweeledige verificatie moet worden geactiveerd vanuit uw instellingen Epic Games-account en het is beschikbaar via SMS, App Authenticator en Email.