Sakura Wars - o Sakura Taisen voor de meest gepassioneerde - het is een IP van SEGA die hier niet goed bekend is, maar het is een historisch merk dat zijn wortels heeft in het nu verre 1996. Het is bekend dat vierentwintig jaar in dit medium overeenkomen met een paar geologische tijdperken, en dit maakt het een van de langstlopende merken ooit (het heeft twee jaar meer dan Metal Gear Solid, om maar een voorbeeld te geven), met een opvallend aantal iteraties op veel platforms, waaronder vier mobiele games. De nieuwe Sakura Wars die op PS4 is geland, arriveert na vijftien van het laatste hoofdhoofdstuk, de gewaardeerde - maar zeer ongelukkige - Sakura Wars V: Zo lang, mijn liefde, gepubliceerd op PlayStation 2 en Wii, dus we worden geconfronteerd met een productie met een mooi gewicht op de schouders, met de taak om zo'n belangrijke serie terug te brengen met een titel die schommelt tussen vervolg en herstart. De titel laat onverwacht Japanse bodem in onze schappen aankomen met een niet al te grote vertraging - minder dan vijf maanden - en herhaalt misschien het feit dat het zijn oude en nieuwe publiek echt wil omarmen met nieuw gevonden vastberadenheid. Een absoluut moeilijke levering om te respecteren en een weddenschap die, zoals we zullen zien, wat gokken inhoudt.

Shin Sakura Taisen the Animation Episode 04 - AnimeForce

ucronia

Tokyo, 1940. Ongeveer twintig jaar na de gebeurtenissen van de laatste en zeer verre Sakura Wars V: So Long My, Love, bevinden we ons in de rol van Seijiro Kamiyama, een jonge - zeer jonge - kapitein van de marine, verplaatst door de organisatie WLOF in de Japanse hoofdstad met de taak om de jonge rekruten van de beroemde Floral Division te begeleiden, een gevechtsteam aan boord van mechs dat in het afgelopen decennium de voortreffelijkheid heeft verloren die het zo beroemd en gerespecteerd heeft gemaakt. De basis van de divisie is het Imperial Theatre, dat niet alleen fungeert als een uitstekende dekmantel voor de geheime agenten die de gelederen doen groeien (die zich in feite aan de wereld laten zien als eenvoudige actrices of insiders) maar ook om de geesten op te vrolijken en het moreel op te vrolijken. van de inwoners van Tokio. Helaas, zelfs op theatraal front mala tempora krenten: het Imperial Theatre is bijna failliet en de uitvoeringen van de hoofdrolspelers verdienen alleen beledigingen en belachelijke lachjes. De missie van Kamiyama is daarom tweeledig: ze moet niet alleen jonge troepen trainen, maar ze ook naar succes leiden op het gebied van dramatische kunst.

En als de confrontatie met gemechaniseerde en uitputtende demonen van acteerlessen niet al uitputtend genoeg was, zijn hier de steeds meer besproken World Games, waarin de divisies van de hele wereld tegenover elkaar zullen staan ​​in een soort gigantisch toernooi aan boord robottoni. Dus hier is een heel moeilijke derde taak voor Kamiyama: win de wedstrijd. Kortom, Sakura Wars zet op het eerste gezicht veel vlees in vuur en vlam, allemaal gekruid door een geïnspireerde en intrigerende setting, (her) presentatie van een alternatieve wereld gebaseerd Steampunk, compleet met gevechtsmecha, in de eerste helft van de twintigste eeuw. De uitgangspunten zijn eenvoudig en bescheiden, maar tegelijkertijd sterk en goed afgebakend, maar glijden op wat lichtheid.

Sakura Wars, een nieuwe trailer laat ons kennismaken met het systeem van ...

Supercalifragilistischespiralimecha

De canonieke formule van de serie heeft altijd een afwisseling van geënsceneerde gevechtssessies gezien visuele roman en dating sim, sterk in evenwicht met de laatste. De "traditie" wordt ook in dit hoofdstuk gerespecteerd: hier is waar Live en interactief beeldsysteem (of LIPS), wat er in feite in bestaat om zo snel mogelijk de meest geschikte reactie te kiezen tijdens dialogen en game-evenementen, waarbij het tempo van het verhaal radicaal verandert volgens onze keuzes, en zelfs de epiloog verandert. Dit systeem is van cruciaal belang en doordringt de hele speelstructuur van de titel, zozeer zelfs dat - in tegenstelling tot de persoon - de banden die met de meisjes om ons heen zijn opgebouwd, de effectiviteit ervan in gevechten bepalen en worden weerspiegeld in de dagelijkse rapporten doorgebracht buiten gevechtssuites. Helaas onthult het geen erg grondig mechanisme, in de talloze Sakura Wars-dialogen hebben we altijd maximaal drie keuzes en de meest voor de hand liggend ze zijn ook de juiste, wat de keuze van de speler enigszins dempt. Bovendien, hoewel het noodzakelijk is om enkele momenten van goed schrijven op te merken, divertenti en soms amusant - en hier zien we hoe het spel zichzelf niet al te serieus probeert te nemen - het verhaal en de hoofdplot blijken vrij vlak te zijn, zelfs als ze af en toe een aantal merkbare flitsen vertonen.

Zodra je de uniformen aantrekt en aan boord gaat van onze krachtige Spiricle Striker Mugen (the assault mechs) de echte actie begint en toont een van de belangrijkste nieuwigheden van de franchise. Laten we dus afscheid nemen van de tactische turn-based gevechten die we gewend waren en een beslist meer systeem verwelkomen. hectisch en actiegericht. De door SEGA aangenomen formule stelt ons in staat om vrij op het slagveld te bewegen, gebruikmakend van de eigenaardigheden van alle verschillende mechs die op het veld worden ingezet, door met één druk op de knop van de ene naar de andere te kunnen schakelen en in een benadering tegen talloze hordes vijanden te staan. wat daar erg op lijkt Musou. Lichte en zware opnamen wisselen elkaar af in een simplistisch combo-systeem zonder franjes, dat, hoewel het niet diep schijnt, werkt, hoewel je nog steeds het gevoel hebt dat je iets meer zou kunnen - en waarschijnlijk ook zou moeten doen. Desalniettemin verschillen bijna alle mecha goed van elkaar, van de snellere en meer gracieuze tot de langzamere en meer verwoestende, sommige toegewijd aan close combat terwijl andere toegewijd zijn aan degene van de afstand. Het is gemaakt een functionele maar ook zeer lichte mix, niet dat dit noodzakelijkerwijs slecht is, vooral gezien het feit dat de tijd aan boord van de oorlogsmachines enorm wordt verminderd. De fasen van de schermutselingen worden beslist verwaterd in de loop van het avontuur, wat de wil van SEGA benadrukt door ze een secundaire taak te willen geven in de balans van Sakura Wars.

Het is noodzakelijk Persona opnieuw te citeren, maar Yakuza kan ook in het spel worden gebracht om te onderstrepen hoe een titel, die het draaipunt van de ervaring tot onderdeel van het schrijven wil maken, het zelf glijdend en briljant moet kunnen maken. Helaas is Sakura Wars echt te langdradig. Bovendien brengen de bovengenoemde titels, terwijl ze de spelers uitdagen met zeer lange "leessessies", op zijn best de balans in evenwicht door lange en complexe sessies te geven die uitsluitend aan het vechten zijn gewijd, terwijl je in dit geval een gedurfde koppigheid kunt laten ontploffen door het grootste deel van het werk te willen verlaten schrijven, dat niet altijd het gewicht van deze enorme verantwoordelijkheid in de loop van de dertig uur die ons worden voorgesteld. Over het algemeen is een speelse formule niet perfect gecentreerd, maar nog steeds geldig, zolang je klaar bent voor een lichte, uitgebreide en rijke ervaring. cliche.

Sakura Wars - Beoordeling | GameSoul.it

Geen Waifu geen Laifu

Als je naar trailers en afbeeldingen van Sakura Wars kijkt, is het gemakkelijk te denken dat al het verhalende plot, inclusief robots, slechts een excuus is om de gelukkige hoofdrolspeler in een volledig vrouwelijke omgeving te plaatsen, in de meest klassieke situaties. harem Japans. In feite is dat zo. Niet dat het een defect is, let wel, de productie probeert zich niet achter een vinger te verbergen en ontdekt inderdaad onmiddellijk zijn kaarten, terwijl ze trouw blijft aan de traditie van het merk, ons omringen met aantrekkelijke meisjes die de stilistische elementen volgen die zijn ingebouwd in decennia van anime en manga. Als Kamiyama aan het hoofd van de divisie, heeft de speler de mogelijkheid om te communiceren met de vrouwelijke cast, met betrekking tot de meisjes, en ook speciale tete-a-tete-evenementen te ontgrendelen, om meer intimiteit met de protagonisten te krijgen, waardoor romantische deelpercelenen die bepalend blijken te zijn voor ons avontuur. Sakura, Hatsuo, Claris en de anderen presenteren zich als goed gekarakteriseerde karakters maar sterk verbonden met hun stereotypen en daarom niet te veelzijdig. Dat gezegd hebbende, probeert het spel alle "smaakpapillen" van de verschillende spelers tevreden te stellen en slaagt het erin om het succes in de kracht van de cast te plaatsen.

Sakura Wars - Een nieuwe verhaaltrailer uitgebracht ...

Zombie poeder

Het proces van "opgraving" van het merk gaat ook door de artistieke kant: nadat SEGA het oude karakterontwerp heeft verlaten, maakt ze gebruik van het talent van de auteur van Bleach, Tite Kubo. De mangaka heeft ons gewend aan verhalen van wisselende kwaliteit, maar aan karakteristieken van personages die altijd goed verzorgd zijn, het is daarom een ​​beetje teleurstellend om op te merken hoe in Sakura Wars zijn aanraking, hoewel zeer herkenbaar, laat je niet te inspireren. Naast het opmerken van opvallende overeenkomsten - die we kunnen zien als eerbetoon - aan sommige van zijn oude personages, wordt er misschien een opgemerkt slechte creatieve vrijheid hem door het ontwikkelteam toegekend, maar zijn eigenschap slaagt nog steeds niet zoals het zou moeten, terwijl hij meteen in het oog springt en zo sterke contrasten creëert met de personages die niet door Kubo zijn ontworpen.

Technisch gezien laat de titel zich vrij goed zien valido, met een goede blik en een lovenswaardige diepe reiniging, in contrast met vierkante en niet erg rijke omgevingen. De zorg voor veelhoekige modellen is te zien, vooral wat betreft vijandelijke en geallieerde mechs en het overschot aan speciale effecten verrijkt de gevechten zeer goed. De soundtrack begeleidt zijn werk, maar krijgt niet de hap die nodig is om in het hoofd te blijven zoemen zodra de console is uitgeschakeld, zeer goede dubbing Japans, hoewel helaas niet in alle dialogen aanwezig, nog een bewijs dat er misschien te veel zijn, en dat dwingt ons te kijken naar de personages die naar adem happen als verdwaalde vissen in een aquarium.

waifu

Breek de lijnen

Als Sakura Wars de balans beter had gemeten en verdiept, zelfs niet te veel, schrijven en vechten, krijgen we een uitstekende titel te zien. Helaas, ik "Als" ze tellen heel weinig mee en daarom kan deze verklaring zich nog goed herinneren dat de schoolvoorraad "intelligent is maar niet van toepassing". Eigenlijk Sakura Wars is een waardige herstart van het merk, die helaas op verschillende punten aan de handrem trekt en het doel niet volledig kan raken. We worden geconfronteerd met een product waar fans blij van worden, maar dat het zal nauwelijks een nieuw publiek winnen. De basis om een ​​winnende formule te creëren is er allemaal en zeker de wens om een ​​lichte en zorgeloze titel te creëren, moet niet worden veroordeeld, integendeel, maar het is goed om op te merken hoe het verlangen naar eenvoud soms overgaat in een klein boeiend beeld, zonder te exploiteren volledig zijn onbetwiste verdiensten. Sakura Wars blijft daarom in het ongewisse en bewijst zichzelf een geldige titel maar misschien zonder de nodige kracht die hem onder de aandacht zou hebben gebracht.