Er is enige tijd verstreken sinds we er voor het laatst van hoorden Lord of the Rings: Gollum, maar ontwikkelaars hebben onlangs een rijke verzameling screenshots uitgebracht. Uit de foto's leid ik af dat spelers de rijke kennis van de wereld van Tolkien kunnen ontdekken, ontsnappende orcs, spinnen en andere vreselijke wezens.

Deadelisch amusement deze openbaar gemaakt beelden ieri, Maandag 4 mei 2020. Dit is het eerste concrete nieuws dat we hebben over het spel sinds het werd aangekondigd in mei 2019. De screenshots helpen je een idee te krijgen van wat spelers kunnen doen in de rol van Gollum. De game lijkt een avontuur te zijn heimelijkheid, waarin het kleine schepsel door Mordor moet vluchten, zonder opgemerkt te worden door zijn verschrikkelijke bewoners.

Er zijn beelden van orkforten en grotten vol spinnenwebben, maar misschien ook van een bos Mirkwood waar Gollum gevangen werd gehouden kort voor de gebeurtenissen in de Fellowship of the Ring.

Maar er zijn niet alleen landschappen en instellingen in deze afbeeldingen. Zoals verwacht, omgaan met de makers van Deponia en de pilaren van de aarde, we hebben ook enkele aanwijzingen over het verhaal van de game. In feite toont een afbeelding een scène die lijkt te spelen in Gollums geest, een gesprek verdeeld tussen de twee persoonlijkheden van het wezen.

Uit deze aanwijzingen kunnen we zeggen dat Lords of the RIngs: Gollum veel afstand zal nemen van de nieuwste Lord of the Ring-thema-spellen, Shadow of Mordor e Schaduw van Oorlog, meer actiegericht.

Lord of the Rings: Gollum is beschikbaar vanaf 2021 voor Play Station 5 en XBox Series X, maar ook voor pc.