PewDiePie, de zeer bekende Zweedse maker van inhoud, heeft bevestigd een te hebben ondertekend exclusieve overeenkomst om de streaming-inhoud alleen op YouTube uit te zenden.

Het historische karakter van het platform voor het delen van video's wordt niet live uitgezonden op een andere service, wat eigenlijk tegen de trend ingaat met wat er de afgelopen jaren meestal is gebeurd. Veel videomakers hebben zelfs andere platforms gekozen voor hun streaming-inhoud, waarvan sommige zelfs de definitieve stopzetting van YouTube hebben bereikt.

"YouTube is al meer dan een decennium mijn thuis en live streamen op het platform leek een logische keuze. Ik blijf zoeken naar nieuwe manieren om inhoud te creëren en interactie te hebben met fans over de hele wereld. Streaming is daarom iets waar ik me in 2020 op richt. Samenwerken met YouTube en voorop lopen op het gebied van alle nieuwe productfuncties is echt stimulerend "

Ondanks de problemen en de zware controverse van de afgelopen jaren, PewDiePie lijkt beslist overtuigd door het voorstel van het Amerikaanse bedrijf.