Volgens financieel verslag dat in deze uren door Nintendo is gepubliceerd, Zwaard en schild Pokémon hebben werkelijk verrassende verkoopresultaten behaald en overtroffen alle andere titels die in de Nintendo 3DS-generatie werden gelanceerd.

Op dit moment zijn ze over de hele wereld verspreid 17,3 miljoenen exemplaren van de bovengenoemde titels. In slechts 6 maanden op de markt wisten de betreffende spellen de verkoop van zowel X als Y, en van Sun en Moon te overtreffen. Momenteel echter de nieuwste poging van Game Freak houdt de troon niet vast van de serie, althans voorlopig.

Het verkooppodium wordt nog steeds ingenomen door de eerste, tweede en vierde generatie spellen. Net zo gemakkelijk blijkt uit de grafiek gemeld door de jongens van Siliconera Pokémon Sword and Shield moet echter ook de bijna 18 miljoen exemplaren van Diamond en Pearl kunnen overwinnen, het invoeren van ten minste de TOP 3.

De gedetailleerde gegevens in plaats van de eerste twee generaties Pokémon werden niet in detail onthuld. Een afweging over de hele geschiedenis van het merk zou daarom erg moeilijk zijn.