De 2020 van Nintendo, met uitzondering van Animal Crossing: New Horizons, lijkt het niet de slimste. Afgezien van een paar games waarvan we de releasedatum nog niet kennen (en die ook kunnen worden uitgesteld gezien de wereldsituatie), we hebben geen titels in behandeling voor Nintendo Switch.

Ter verduidelijking was de president Shuntaro Furukawa dat, tijdens de sessione van vragen en antwoorden met investeerders, zei dat er zijn in deze periode andere spellen op de Nintendo Switch en die nog niet zijn aangekondigd.

Dit zijn zijn woorden:

Veel werknemers van Nintendo en onze partners werken in deze periode vanuit huis. Gezien het feit dat de werkomgevingen tussen huis en kantoor heel verschillend zijn, kan het moeilijker worden om onze spellen in overeenstemming met ons huidige programma te publiceren als de situatie aanhoudt.

Op dit moment verwachten we echter dat we onze spellen volgens het oorspronkelijke schema kunnen publiceren.

Zoals aanvankelijk gezegd, is de situatie voor Nintendo Switch momenteel niet het helderst en is de annulering van E3 geen goed voorteken. Het Japanse bedrijf weet hoe verbaas zijn fans?