In de periode voorafgaand aan de komst van een nieuwe console-generatie improviseerden velen graag als marktanalisten, maar waar we over moeten praten is Peter Moore (voormalig SEGA-directeur, Microsoft, EA Sport en huidige CEO van Liverpool FC) we zouden in ieder geval moeten luisteren.

deBritse zakenman het is inderdaad sceptisch gebleken over het scenario, dat nu zeker door velen wordt gegeven, waarbij PlayStation 5 tegen een lagere prijs op de markt wordt gebracht dan Xbox-serie X. Moore stelt inderdaad dat de realiteit diametraal tegenovergesteld zou kunnen zijn, aangezien Microsoft in een financiële positie met netto groei zou zitten. Als schattingen het toelaten, is de nieuwe generatie Xbox kan met verlies worden verkochten positioneert zich daarom in een lagere prijsklasse dan het volgende vlaggenschip onder de merknaam Sony.

In ieder geval is er waarschijnlijk weinig over: het wachten zou nu voorbij moeten zijn. Dat wordt inderdaad verwacht in juni de twee bedrijven zijn klaar om eindelijk hun kaarten te onthullen.