De franchise van sonisch, ooit een van de bekendste en meest aanbeden in de wereld van videogames, is de afgelopen tijd helaas in de anonimiteit verzonken. Voorbij de blauwe egel cameeën in andere spellen, zoals Super Smash Bros. Ultimate e Mario en Sonic op de Olympische Spelen, er zijn geen hoofdstukken of spin-offs in de serie geweest die de roem van de supersnelle held hebben kunnen doen herleven. Zoals echter blijkt uit het recente film, fans houden nog steeds van hun mascotte en SEGA is nog steeds niet van plan deze op te geven.

Op dertigste verjaardag van de franchise, die volgend jaar zal vallen, beloofde het bedrijf het publiek van de spannend nieuws over de toekomst van Sonic. We weten niet wat het is, of het nu een nieuwe film is of de hervatting van de videogameserie, maar de CEO Ivo Gerscovich zei dat dit is "slechts het begin". Gezien de eerdere aankondigingen van SEGA voor de komende maanden, kunnen we tot 2021 meer details verwachten.