Samen met next-gen tools kondigt Epic een royalty-vrijstelling van $ 1 miljoen aan voor Unreal Engine-gameontwikkelaars en lanceert Epic Online Services voor alle game-ontwikkelaars

CARY, NC– (BUSINESS WIRE) –Epic Games heeft vandaag een eerste blik op aangekondigd Unreal Engine 5. Een van de doelen van Epic in deze volgende generatie is om fotorealisme te bereiken dat vergelijkbaar is met film CG en het echte leven, en het binnen praktisch bereik te brengen van ontwikkelingsteams van elke omvang door middel van zeer productieve tools en inhoudsbibliotheken.

De onthulling werd geïntroduceerd met "Lumen in het land van naniet, ”Een realtime demo die live wordt uitgevoerd PlayStation 5, om Unreal Engine-technologieën te presenteren die videomakers de vrijheid geven om het hoogste niveau van realtime renderingdetails te bereiken in de volgende generatie games en daarna.

Deze demo geeft een voorbeeld van twee van de nieuwe kerntechnologieën die zullen debuteren Unreal Engine 5:

naniet gevirtualiseerde micropolygoongeometrie geeft kunstenaars de vrijheid zoveel geometrische details te creëren als het oog kan zien. Naniet gevirtualiseerde geometrie betekent dat filmkwaliteitsbronkunst met honderden miljoenen of miljarden polygonen rechtstreeks in Unreal Engine kan worden geïmporteerd - van ZBrush-sculpturen tot fotogrammetriescans tot CAD-gegevens - en het werkt gewoon. Nanietgeometrie wordt in realtime gestreamd en geschaald, zodat er geen budgetten meer zijn voor het tellen van polygonen, geheugenbudgetten voor polygonen of het tellen van budgetten; het is niet nodig om details op normale kaarten te bakken of handmatig LOD's te schrijven; en er is geen kwaliteitsverlies.

Lumen is een volledig dynamische wereldwijde verlichtingsoplossing die onmiddellijk reageert op scène- en lichtveranderingen. Het systeem geeft diffuse interreflectie weer met oneindige bounces en indirecte spiegelreflecties in enorme, gedetailleerde omgevingen, op schalen van kilometers tot millimeters. Kunstenaars en ontwerpers kunnen met Lumen meer dynamische scènes creëren, bijvoorbeeld door de hoek van de zon voor de dag te veranderen, een zaklamp aan te doen of een gat in het plafond te blazen, en indirecte verlichting past zich daaraan aan. Lumen elimineert de noodzaak om te wachten op het bakken van lichtkaarten en om UV-kaarten voor lichtkaarten te schrijven - een enorme tijdsbesparing wanneer een artiest een licht in de Unreal Editor kan verplaatsen en verlichting er hetzelfde uitziet als wanneer het spel op console wordt uitgevoerd.

Talloze teams en technologieën zijn samengekomen om deze sprong in kwaliteit mogelijk te maken. Om grote scènes te bouwen met Nanite geometrie-technologie, maakte het team van Epic veel gebruik van de Quixel Megascans-bibliotheek, die objecten van filmkwaliteit levert tot honderden miljoenen polygonen. Om veel grotere en meer gedetailleerde scènes te ondersteunen dan eerdere generaties, biedt PlayStation 5 een dramatische toename van de opslagbandbreedte.

De demo toont ook bestaande motorsystemen zoals Chaos-fysica en vernietiging, Niagara VFX, convolution reverb en ambisonics rendering.

Unreal Engine 4 & 5 tijdlijn

Unreal Engine 4.25 ondersteunt al de volgende generatie consoleplatforms van Sony en Microsoft, en Epic werkt nauw samen met consolefabrikanten en tientallen game-ontwikkelaars en -uitgevers die Unreal Engine 4 gebruiken om games van de volgende generatie te bouwen.

Unreal Engine 5 zal begin 2021 in preview beschikbaar zijn en eind 2021 in volledige release, ter ondersteuning van de volgende generatie consoles, huidige generatie consoles, pc, Mac, iOS en Android.

Epic ontwerpt voor voorwaartse compatibiliteit, zodat ontwikkelaars nu aan de slag kunnen met next-gen ontwikkeling in UE4 en projecten kunnen verplaatsen naar UE5 wanneer ze klaar zijn.

Epic zal Fortnite, gebouwd met UE4, bij de lancering op next-gen consoles uitbrengen en, in overeenstemming met de toewijding van het team om toonaangevende functies te bewijzen door middel van interne productie, het spel medio 5 migreren naar UE2021.

Unreal Engine-royalty's zagen af ​​van de eerste $ 1 miljoen aan game-inkomsten

Vanaf vandaag kunnen game-ontwikkelaars zoals altijd gratis Unreal Engine downloaden en gebruiken, behalve dat nu wordt afgezien van royalty's op de eerste $ 1 miljoen aan bruto-inkomsten per titel. De nieuwe Unreal Engine-licentievoorwaarden, die teruggaan tot 1 januari 2020, geven game-ontwikkelaars een ongekend voordeel ten opzichte van andere motorlicentiemodellen. Ga voor meer informatie naar de FAQ.

Epic Online Services zijn gelanceerd!

Vrienden, matchmaking, lobby's, prestaties, scoreborden en accounts: Epic heeft deze services voor Fortnite gebouwd en op zeven grote platforms gelanceerd: PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, pc, Mac, iOS en Android. Nu Epische online services worden gratis opengesteld voor alle ontwikkelaars in een simpele multiplatform SDK.

Ontwikkelaars kunnen deze services combineren met hun eigen accountservices, platformaccounts of Epic Games-accounts, die 's werelds grootste sociale grafiek bereiken met meer dan 350 miljoen spelers en hun 2.2 miljard vriendenverbindingen op een half miljard apparaten.

Voor meer informatie, bezoek https://dev.epicgames.com/services.

Over Epic Games

Epic Games, opgericht in 1991, is de maker van Fortnite, Battle Breakers, Unreal, Gears of War, Shadow Complex en de Infinity Blade-gameserie. Epic's Unreal Engine-technologie, 's werelds meest open en geavanceerde realtime 3D-tool, is gratis beschikbaar op unrealengine.com. De Epic Games Store biedt een uitgekozen spellenbibliotheek, beschikbaar op epicgames.com. Volgen @EpicGames voor updates.

Contacten

Dana Cowley, Epische Spelen, 919-961-0363

Bron BEDRIJFSDRAAD