Fortnite is dood aan het gaan? Hoewel dit een vraag is die veel gebruikers zich de afgelopen periode hebben gesteld, gezien het verschijnen van titels die gebruikers van Epic Games 'Battle Royale' hebben gestolen ', zoals Valorant en Warzone, lijkt Epic zelf duidelijke ideeën te hebben over de toekomst van de titel.

Free-to-play zal niet worden verlaten door de ontwikkelaars, die zullen voorstellen Fortnite sinds de lancering beide aan PlayStation 5 die van Xbox-serie X, doorgaan met het updaten en toevoegen van inhoud aan het spel.

Tijdens het Zomerspelen Fest dezelfde Epic heeft ook aangekondigd dat Battle Royale van Unreal Engine 4 naar indrukwekkend gaat Unreal Engine 5 in de loop van 2021, hoewel het onduidelijk is of deze stap alleen voor consoles geldt next-gen of zelfs voor de huidige.