Ter gelegenheid van de release van de film “Het ellendige”Door Ladj Ly, exclusief beschikbaar vanaf 18 mei op het nieuwe digitale platform MyCinema.it en op Pay Per View Sky Primafila-première, de ontwerper Marco Dambrosio in de kunst Makkox biedt zijn bijzondere mening over het maken van films een originele cartoon geïnspireerd op de gebeurtenissen in de film zegevierend op het filmfestival van Cannes.

Een beeldrecensie, waarin de ontwerper het verhaal vertelt van de meeslepende detective van regisseur Ladj Ly in de multi-etnische buitenwijken van Parijs: "Ik hou niet van Franse films, behalve een paar (volgt een lijst met 300 titels)" - zegt hij ironisch Makkox - “Een lijst van 300 films, plus één: The Miserable. Een (geweldige) Ladj Ly film ".

Geïnspireerd door de rellen in Parijs in 2005 won Ladj Ly's film "The Miserable" de juryprijs op het Filmfestival van Cannes, de Best Revelation Award bij de European Film Awards, werd genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film en zegevierde aan de Césars die talloze prijzen hebben gewonnen, waaronder Beste Film.

Een oprecht en authentiek fresco van de Parijse buitenwijken en van het ellendige van het nieuwe millennium, een thriller met een meeslepend en adrenaline-pompend ritme, dat zich niet overgeeft aan gemakkelijke veroordelingen en niet in de val loopt van partijdigheid of slachtofferschap, waar de grens tussen goed en kwaad wordt gemaakt absoluut labiel, terwijl alle personages het slachtoffer worden op zoek naar een persoonlijke verlossing of, eenvoudiger gezegd, om te overleven. Omdat, zoals Victor Hugo in zijn beroemde roman zei, 'er geen slechte kruiden of slechte mannen zijn. Er zijn alleen slechte boeren. '