De keten van restaurants Lekker huis, gevestigd in Hong Kong, heeft zijn aandacht gericht op Animal Crossing om te adverteren in pandemische tijden.

Yummy House, dat ook actief is in Europa, wordt aangeboden 20.000 HKD (bijna 2.400 €) voor de oprichting van een eiland dat volledig aan het bedrijf is gewijd. Er is maar één vereiste om deel te nemen: minimaal 100 uur gameplay op Animal Crossing. 

Het spel Nintendo het kent een piek in populariteit, geholpen door de pandemie en de beperkende maatregelen die regeringen over de hele wereld hebben genomen om het te beheersen. Spelers hebben een manier gevonden om de realiteit te ontsnappen aan de stille gameplay. Velen zijn er ook in geslaagd om het spel te gebruiken om gebeurtenissen te vervangen die niet langer in het echt kunnen worden gehouden: bruiloftengraden, maar ook demonstraties. 

Over het initiatief zei Yummy House:

'In januari zijn we erover gaan nadenken. De pandemie heeft velen naar Hong Kong gedwongen te huisvesten, veel bedrijven zijn gesloten en velen hebben geen werk meer. We dachten dat, omdat mensen het niet te druk hebben, we het ze zouden kunnen geven een kans om iets te verdienen en het tegelijkertijd adverteren "

tweede Quartz die voor het eerst het nieuws berichtte, kwamen er meer dan 230 verzoeken om deel te nemen aan het initiatief.