In de afgelopen uren Microsoft e Mojang Studios hebben aangekondigd dat Minecraft officieel is geslaagd 200 miljoenen exemplaren verkocht in tutto il mondo.

De sandbox, uitgebracht in het nu verre 2011, blijft op de top van de golf, zo erg zelfs dat Microsoft dat nog steeds heeft benadrukt 126 miljoen van de mensen blijft Minecraft maandelijks spelen. Dit komt waarschijnlijk ook door de geweldige ondersteuning en continue updates die de ontwikkelaars blijven brengen naar de titel die, geboren als een kleine indie, in de loop der jaren een echte is geworden icon van de videogamewereld.

Of je er nu van houdt of er een hekel aan hebt, je moet daarom hulde brengen aan de kubusvormige wereld van Minecraft, die de harten van jong en oud heeft kunnen veroveren en dat blijft doen, zelfs tot bijna 10 jaar weg van de release.