Maak het je gemakkelijk en laten we een beetje over Kickstarter praten, zou je dat willen? In 2013 veroorzaakte het crowdfundingplatform een ​​sensatie in de gaming-sector nadat Keiji Inafune, ex-Capcom-medewerker, de nodige ondersteuning wist te krijgen om het spirituele vervolg op Mega Man: Mighty N ° 9 in iets minder dan twee dagen uit te voeren. Hoewel de site destijds al bekend was door het succes van Shovel Knight, begonnen vanaf dat moment nieuwe projecten als Bloodstained: Ritual of the Night en Yooka-Laylee te verschijnen. En hoewel sommige van deze titels ups en downs in productie hebben, hebben ze allemaal gemeen dat ze onafhankelijk zijn.
met De Wonderful 101 Remastered in plaats daarvan had Platinum Games al een meer dan solide basis van supporters - vooral in de afgelopen jaren - en wilde ze risico's nemen door een kickstarter-campagne voor te stellen NIET voor het maken van een game, maar voor porten naar andere platforms buiten Nintendo Switch ( die de operatie goedkeurden). Het bedrijf van Hideki Kamiya wilde meedoen en werd - na een maand - beloond met 2 miljoen euro, die het niet alleen gebruikte om de titel op Switch, PC en PlayStation 4 te publiceren, maar ook om uit te breiden en de werkelijke Triple-A ontwikkelaarstatus.

En na dit alles Zal The Wonderful 101 Remastered aan de verwachtingen van fans kunnen voldoen en misschien de eerste versie verbeteren, die in 2013 op de ongelukkige Wii U werd uitgebracht? Doe je veiligheidsgordels om en maak je morpher klaar, want je gaat het ontdekken. Wonder-ogen ... Review!

Operatie 001 - HENSHIN!

Het concept achter The Wonderful 101 komt uit de as van een ander Hideki Kamiya-project: Viewtiful Joe. Beide projecten nemen in feite hun aanwijzingen zowel in de artistieke richting als in het scenario en in de richting, van de shows van het Tokusatsu-genre, of die shows (typisch Japans) waarin de speciale effecten, de strakke rompertjes en de boeiende poses thuis zijn. Op het eerste gezicht is het duidelijk om overeenkomsten op te merken in de ontwerpen, in de tropen en in de dynamiek met shows zoals Kamen Rider, Super Sentai (Power Rangers van ons) of Ultraman, of zelfs met films zoals de sage gewijd aan de Kaiju (Godzilla, Ghidorah etc.) .

The Wonderful 101 Picture 2

Ons verhaal begint in de futuristische stad Blossom City, waar we kennis maken met Will Wedgewood, een verlegen leraar die normaal gesproken het onderwijs van zijn elementaire studenten behandelt, maar die in noodsituaties kan veranderen in het dappere Wonder- Rood. Hoewel hij met zijn Wonder-Rode krachten elk probleem in zijn stad kon oplossen, de gebeurtenissen van dit spel vinden plaats temidden van een wereldwijde buitenaardse invasie door GEATHJERK. Om deze crisis het hoofd te bieden, wordt samen met Wonder-Red de rest van de Wonderful 100 Task Force geactiveerd, wiens leden van over de hele wereld komen en die - via een absurd systeem van fysieke projecties - zich kunnen aansluiten en de individuele capaciteiten van elk kunnen vergroten held.

The Wonderful 101 Picture 1

En hier zou ik zeggen om te stoppen met de incipit, want de rest mag je niet schelen. De rest van het verhaal volgt het klassieke canvas van het genre: zelfsluitende missies in verschillende fasen die zullen uitmonden in een eindbaasgevecht met een hoog aantal explosies en dramatische poses en dat vervolgens een zeer dunne verhaallijn zal creëren die - samen met de tropen van het geslacht Tokusatsu en alles humor die andere werken van het bedrijf onderscheidt, zoals Bayonetta, dient als ondersteuning voor de echte flab van de titel: de gameplay.

Operatie 002 - Verenig!

In tegenstelling tot zijn spirituele broer Viewtiful Joe - een scrollende Beat 'em Up-titel die slow motion als een van de belangrijkste mechanismen gebruikte - bevat The Wonderful 101 de belangrijkste mechanismen van titels zoals die van de Pikmin-serie binnen de klassieke dynamiek van elke Platinum Games-titel. Laten we het dus hebben over een zeer bestraffende Hack and Slash, waarin de speler niet alleen wordt geroepen om te weten hoe hij de groep helden moet beheren die, in de toekomst in de missies, in aantal zal groeien, maar ook om de juiste reeks acties te begrijpen die moeten worden uitgevoerd om de hoogst mogelijke score te behalen in de kortst mogelijke tijd . Maar laten we beginnen met bestellen.

Aan het begin van elke missie controleren we een feest bestaande uit onze helden en een groep kleine helden die we kunnen ontgrendelen door ze op de kaart te vinden. Tijdens onze verkenning is het onze taak om het grootste aantal burgers en kleine helden (tot 100 per missie) te rekruteren die - door de eenvoudige creatie van een Wonder-Liner om hen heen met behulp van de rechter joystick - zijn gerekruteerd. Dit is handig omdat we niet alleen onze eindscore gaan verhogen, maar ook de daadwerkelijke schade van onze speciale bewegingen gaan beïnvloeden: de Unite Morph.

The Wonderful 101 Picture 3

Deze variëren afhankelijk van het personage dat we op dat moment willen gebruiken en zijn toegankelijk door een bepaalde vorm door de Wonder-Liner te tekenen. Wonder-Red is bijvoorbeeld uitgerust met de Unite Hand, een krachtige arm die dichtbij schade kan veroorzaken en bepaalde passages kan openen. Aan de andere kant kunnen personages als Wonder-Pink een zweep maken, in staat om vijanden van een afstand aan te vallen of uitgerust met speciale bepantsering. Naast deze offensieve vormen wordt ons tijdens de missies gevraagd om "ondersteunings" -formulieren te gebruiken om onoverkomelijke obstakels te kunnen blijven overwinnen en overwinnen. Het is dus aan de speler om erachter te komen welke transformatie hij moet gebruiken of welke combinatie zal leiden tot de meest bevredigende combinatie.

Maar het is geen wandeling, de leercurve is steil. De complexiteit van het vechtsysteem gaat beetje bij beetje open, en daarmee stijgen onze personages in niveau en leren ze nieuwe technieken. Om deze aanvankelijke impotentie te overwinnen, kun je voor elke missie de Wonderful Mart bezoeken, een winkel waar je nieuwe groepstechnieken, nieuwe vaardigheden en verbruiksmaterialen kunt kopen. En hier komt de straf van Platinum Games, die de speler zal straffen als deze verbruiksartikelen worden gebruikt of als de speler het spel voortijdig beëindigt na een totaal aantal doden. En hoewel dit voor een beginnende speler van de titel misschien ontmoedigend lijkt, herinneren we ons dat Platinum-titels een specifiek doel hebben: de harde kern van enthousiaste fans die hardcore en vooral herspeelbare titels waarderen.

Operatie 003 - Wonder-Eyes ... Remastermeh!

Vanuit technisch oogpunt geniet The Wonderful 101 Remastered echter van een opschalingsopdracht die op pc het opneemt tot 4K-resolutie en een stabiele framesnelheid op 60 FPS en dat probeert de voor de hand liggende gebreken te bedekken van een titel die oorspronkelijk was ontworpen voor een console die niet in staat was om te veel complexe 3D-modellen te beheren. Deze laatste blijven echter in feite low-poly en hoekig, maar blijven tegelijkertijd uiteraard in lijn en trouw aan de artistieke richting van de titel. Wat betreft het secundaire scherm, dat we op de Wii U konden observeren via het secundaire scherm van de paddone, dit is verplaatst naar een vervolgkeuzemenu dat toegankelijk is met een druk op de knop. Het enige nadeel van de hele productie blijft echter het beheer van de camera die - in sommige secties - onzeker blijft en niet bepaald comfortabel te beheren, zoals in het origineel.

Ondanks alles blijft The Wonderful 101 Remastered een aan te raden aankoop, niet alleen voor spelers die niet zijn genavigeerd in Platinum Games, maar ook voor oude fans aangezien de titel fungeert als een memorabilia van een softwarehuis dat de afgelopen jaren heeft geprobeerd zijn manier van ontwerpen voor games - met verschillende doelen - te veranderen, zonder te vergeten waar de klim naar succes begon. Geweldig gedaan, Wonder-Team!