Apex LegendsIn samenhang met het tienjarig jubileum heeft Respawn de vorming aangekondigd van een nieuw team in Vancouver, Canada, dat volledig zal worden gewijd aan de vlaggenschiptitel, Apex Legends.

Electronic Arts heeft al studio's in Vancouver en daar werkt de nieuwe Respawn-studio al ongeveer 8 maanden onofficieel. Het begon allemaal met het inhuren van personeel dat rechtstreeks uit de EA-rangen was gekozen, maar nu de bedoeling van het softwarehuis is dat van uitbreiden tot een team van ongeveer 80 elementen onder leiding van de Chief of Operations, Henry Lee en de teamdirecteur Steven Ferreira.

Het doel van deze keuze is om meer aandacht te besteden aan het merk Apex Legends, met de mogelijkheid om het uit te breiden naar een echte franchise, en laat meer middelen vrij voor de oorspronkelijke studie in Californiëhoewel hij zal blijven werken met het team van Vancouver.

"We benaderden de aanwerving op een iets andere manier" legde hij uit Ferreira, “In plaats van de dingen op te sommen die we wilden doen en de rollen vast te stellen die we nodig hadden, zijn we begonnen met: we weten dat we Apex willen bouwen en Apex heeft een geweldige kans om in de toekomst te evolueren door een live service te worden. Dus we begonnen met mensen die de passie hadden om Apex te creëren en we creëerden een team met sterke persoonlijkheden, in plaats van uit te gaan van een conventioneel ontwerpplan ".

Respawn lijkt daarom bereid om zich sterk te concentreren op zijn royale strijd, maar niet uitsluitend daarop, omdat het in feite meer bewegingsruimte heeft gecreëerd voor nieuwe projecten. Hoewel onder deze, blijkbaar, voorlopig is er geen Titanfall 3.