League of Legends MobileLeague of Legends Mobile zal de eerste alfatest in juni plaatsvinden. Riot Games bevestigde dit met een tweet, waarbij wordt gespecificeerd dat uitnodigingen voor de eerste fase tot slechts twee landen zullen worden beperkt: Brazilië en de Filipijnen.

League of Legends: Wild Rift, dit is de officiële titel, is een nieuwe versie van de beroemde MOBA die tegen het einde van 2020 het licht zal zien op consoles en mobiele apparaten. Riot heeft niet gespecificeerd hoe precies deze eerste testfase zal duren, maar de communicatie is noodzakelijk geworden vanwege de foutieve aanwezigheid van een installatieknop in de Google Play Store die zou hebben geleid tot een vermeende versie voor vroege toegang, die duidelijk niet bestond.

Inmiddels zijn de minimale spelvereisten echter bereikt.

Betreffende de versie Android, het is 1.5 GB RAM, een Qualcomm Snapdragon 410-processor en een Adreno 306 GPU (de kenmerken van Samsung Galaxy J5 of LG G4 Stylus, om voorbeelden te geven).

De apparaten iOS in plaats daarvan worden ondersteund vanaf de iPhone 6.