Playstation nuCEO van Sony Kenichiro Yoshida verstrekte updates over merkproducten en -diensten Playstation durante een bijeenkomst over bedrijfsstrategieën. De meest positieve gegevens betreffen zonder twijfel de groei van Playstation Now, de cloudspelservice van het bedrijf dat zijn gebruikers in de periode tussen maart 2019 en maart 2020 verdubbelde en een totaal van 2.2 miljoenen abonnees.

Aan de basis van dit succes ligt hoogstwaarschijnlijk de prijsverlaging van de service die in oktober 2019 is uitgevoerd en een uitgebreidere catalogus waarmee we beroemde Sony-exclusives zoals bloodborne e God of War, om er maar een paar te noemen, voor een zeer schamele prijs.

De vergelijking met de wedstrijddienst, Xbox Game Pass, is nog steeds duidelijk in het voordeel van Microsoft met meer dan 10 miljoen abonnees van uw aanbod. Een verschil dat zeker wordt gedicteerd door verschillende marketingstrategieën en door het assortiment van de twee catalogi, ook al krijgt de groei van Playstation Now, zoals bevestigd door de cijfers, vrij grote contouren.