De nieuwe Assassin's Creed Valhalla, sinds zijn officiële presentatie, trok de interesse van de spelers maar wekte ook enkele twijfels: hoe kan een viking een moordenaar zijn? Deze krijgers staan ​​in feite bekend om hun wreedheid in de strijd en hun aanvallen op steden, zeker niet om hun neiging om zich in de schaduw te verbergen of de keel van sluipende vijanden door te snijden.

Om deze en andere vragen te beantwoorden, VG247 ging naar interview een echte Viking-gemeenschap om de nauwkeurigheid van Ubisoft bij het maken van de game te evalueren. Natuurlijk de echte echt Vikingen zijn dood, maar er is nog iemand die hun plaats kan innemen: De Vikingen, de oudste en grootste Viking-samenleving met wortels in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Italië en andere landen. Hun leden zorgen voor behoud van cultuur van deze mensen door historische representaties van dorpen, oorlogen en het dagelijks leven.

Chris Abrams van The Vikings, die graag de verschillende elementen van Assassin's Creed Valhalla besprak, onthulde dat in werkelijkheid Vikingen waren sterk afhankelijk van stealth. Heel vaak vonden de aanvallen over zee plaats bij het eerste ochtendgloren, terwijl de dorpelingen nog verdoofd waren van de slaap, om de aanval snel en zonder verliezen af ​​te sluiten. Het gebruik van stealth is geweest gedocumenteerd in talrijke botsingen tijdens het Vikingtijdperk. Op dit moment kunnen we stoppen met klagen dat dit volk niet goed bindt met de moordenaars.

Wat gebouwen betreft, heeft Chris Abrams slecht nieuws voor ons: ze zijn helemaal niet nauwkeurig. “De Saksen uit de XNUMXe eeuw waren geen fantastische bouwers en woonden vooral in kleine dorpjes met houten en kleigebouwen. Pas na de Normandische verovering van de XNUMXe eeuw begonnen de eerste stenen huizen te verschijnen ', zei de man. Wat betreft de even besproken aanwezigheid van krijgers vrouwen onder de Viking-rangen in Assassin's Creed Valhalla is er niet genoeg informatie. Sommigen zijn zelfs gevonden vrouwelijke skeletten die wapens droegen, maar zeer weinig details over hun deelname aan de veldslagen zijn opgegraven. "Het echte antwoord is dat helaas we zullen het nooit zeker weten'Zegt Abrams.

Assassin's Creed Valhalla

Maar afgezien van krijgersseks, gebouwen en gevechtstactieken, heeft het Vikings-lid een persoonlijk verzoek om Ubisoft te vragen. Volgens hem zal Assassin's Creed Valhalla in feite nooit historisch accuraat zijn totdat het de echte vijand van deze mensen: de Schotse distel. Tijdens de laatste Vikingaanval op de Britse eilanden hebben de aanvallers per ongeluk op deze planten en de mix van geschreeuw en vloeken blies de cover. Als je het spel krijgt, let dan op hun aanwezigheid: ik ben een meer dan angstige tegenstander.

Assassin's Creed Valhalla zal beschikbaar zijn in de richting van einde van de 2020 su PC, PlayStation 4, Xbox One en next-gen console (waarvan voorlopig alleen Xbox Series X wordt aangegeven).