Assassin's CreedVeel spelers hadden kritiek op de eerste Moordenaars gelofte, het evalueren als een vreselijk repetitief spel. Maar het had nog erger kunnen zijn als de ontvangen suggesties er niet waren geweest door de zoon van de Ubisoft-CEO.

De merkwaardige anekdote werd verteld door Charles Randall, een voormalige ontwikkelaar binnen het Franse bedrijf, die uitlegde hoe de hele affaire hem leidde tot wat hij definieerde "De gekste 5 dagen van mijn leven".

Na het spelen van de eerste versie van de titel in feite, Yves Guillemot's zoon had het spel als "saai" bestempeld, waardoor het team haast maakte om weer aan het werk te gaan om de ervaring te verrijken met secundaire activiteiten (en zonder bugs) voordat alles werd gepubliceerd.

Een zeker uniek verhaal, vooral als je bedenkt hoe het lot van een spel dat zo bekend is bij het grote publiek door de handen van een jongen is gegaan en dat, op basis van zijn suggesties, een team van slechts zes mensen slaagde er vervolgens in om alle secundaire activiteiten van het spel in slechts vijf dagen en zonder problemen te creëren. Behalve één.

Charles Randall heeft in feite verteld over het bestaan ​​van een bug, die vooral de completisten van de eerste Assassin's Creed trof, dus de toevallige dood van een Tempelier stond hem niet toe zijn moord te voltooien, waardoor spelers het hele spel moeten herstarten. Een heel vervelend probleem, waarvoor de ontwikkelaar uiteindelijk zijn excuses aanbood. Beter laat dan nooit…