Sinds de presentatie van de inhoud en gameplay van Assassin's Creed Valhalla, was er een bepaald element dat fans in alle opzichten beïnvloedde: de aanwezigheid van "rapgevechten tussen Vikingen". In werkelijkheid is het iets anders en historisch accurater, maar deze definitie vat het concept perfect samen. De juiste naam is inderdaad vliegen en, zoals de gamedirecteur uitlegt in een post op Twitter, is een gedocumenteerde gewoonte van de volkeren van die periode.

Tijdens diners en feesten hadden de Vikingen zelfs vroeger plezier elkaar beledigen op het ritme van de muziek, in een poging het respect en de achting van de aanwezigen te verdienen. Ashraf Ismail zegt dat dit soort rapstrijd onder andere een integraal onderdeel is van de mythe van Odin en Thor, waarin wordt gezegd dat de vader de zoon "vernietigde" in een dergelijke botsing. Binnen Assassin's Creed Valhalla kan de speler deelnemen aan dit ongewone tijdverdrijf dankzij een minigame, waarin hij moet kies de beste belediging uit een lijst met opties - proberen spot timing en rijmpjes. De historische nauwkeurigheid van dit element kan uitgebreid worden besproken, maar we kunnen niet ontkennen dat het er echt heel grappig uitziet.

Assassin's Creed Valhalla zal op een nader te bepalen datum beschikbaar zijn op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, pc en Google Stadia. Als je anderen wilt inzichten over de titel, we nodigen u uit om te lezen wat echte Vikingen erover denken van dit laatste hoofdstuk van de serie.