Per quanto Xenoblade Chronicles: Definitive Edition is in de eerste plaats bedoeld om spelers in staat te stellen de ervaring op nieuwe consoles te herstellen, Monolith Soft heeft ook besloten om een ​​extra gewijd aan veteranen toe te voegen: Toekomst verbonden, de nieuwe epiloog die deze game en zijn vervolg overbrugt. In een interview verscheen op Famitsu, de president en maker van de ontwikkelstudio, Tetsuya Takahashi, legde de lezers alle redenen uit die hebben geleid tot de oprichting van dit extra segment.

Hier zijn zijn woorden hierover:

De reden is dat we medelijden hadden met Melia ... Ik maak maar een grapje als ik dit zeg. Met Future Connected kunnen we de aandacht trekken van degenen die al Xenoblade Chronicles hebben gespeeld; ook zijn er details in deze epiloog die direct aansluiten op de toekomst van de serie. Dus we hebben het gemaakt voor twee en een half redenen. Een andere reden is dat we in het hoofdspel een ongebruikte kaart hadden, Bionis 'schouder, die geschikt leek voor de setting.

De titel is exclusief beschikbaar op Nintendo Switch vanaf Mei 29, of in slechts vier dagen. Als je het werk wilt proeven, nodigen we je uit om een ​​kijkje te nemen in de onze preview.