De langverwachte komt eindelijk aan op 19 juni De laatste van ons 2, maar toch kunnen niet alle spelers ter wereld het in handen krijgen. Niet voor nieuwe vertragingen, maar juist vanwege de titel Naughty Dog het zal nooit aankomen in bepaalde landen in het Midden-Oosten.

De redenen houden verband met te veel aanwezigheid, volgens het lokale beleid, van lesbische en naaktscènes, dingen die in die landen verboden zijn. De staten waarin de game is verbannen zijn als volgt:

 • Algerije
 • Bahrein
 • Egypte
 • Iran
 • Irak
 • Israël
 • Jordanië
 • Koeweit
 • Libano
 • Libië
 • Marokko
 • Oman
 • Katar
 • Saudi-Arabië
 • Palestina
 • Syrië
 • Tunesië
 • Verenigde Arabische Emiraten
 • Jemen

Heel erg voor de gebruikers die in deze landen wonen en die The Last of Us 2 hoopten te spelen: helaas was het ding ook bevestigd van de technische ondersteuning van Sony, die een vraag beantwoordt van een gebruiker die er zelf naar vroeg omdat de game niet te boeken was in jouw land.

Misschien de titel kan later komen met enkele klachten, maar gezien de enorme aanwezigheid van naakt- en LGBT-scènes, zou de ervaring waarschijnlijk totaal veranderd zijn.