Trends op het gebied van positieve betrokkenheid en monetisatie gaan door

Verhoogt financiële richtsnoeren voor het tweede kwartaal en het volledige jaar 2020

Verwacht meer richtlijnen voor boekingen om beter te gaan dan de verwachte doorstroming naar de bottom line

SAN FRANCISCO– (BUSINESS WIRE) –Glu Mobile Inc. (NASDAQ: GLUU), een toonaangevende ontwikkelaar en uitgever van mobiele games, heeft vandaag een update gegeven over de operationele en verwachte financiële prestaties voor het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni 2020.

Nick Earl, Chief Executive Officer, zei: "Sinds ons recente rapport over het eerste kwartaal en de winstconferentie, hebben we een aanzienlijk momentum gezien in het bedrijf en een brede groei in ons hele portfolio van live games, gedreven door succesvolle uitvoering van live operaties en aanhoudende positieve industrie trends. Onze drie groeispellen, samen met Diner DASH Adventures, Kim Kardashian: Hollywood als Disney Sorcerer's Arena, presteren boven onze verwachtingen, met verschillende nieuwe records voor dagelijkse boekingen onderweg. Deze positieve trends zorgen voor een grotere schaal en een beter dan verwachte doorstroming naar de bottom line. Dit geeft ons vertrouwen in het verhogen van onze verwachte financiële vooruitzichten voor het lopende kwartaal en het volledige jaar. "

Het bedrijf verwacht nu boekingen in het bereik van $ 162.5 miljoen tot $ 167.5 miljoen te rapporteren in het tweede kwartaal van 2020, een stijging ten opzichte van het eerdere begeleidingsbereik van $ 150.0 miljoen tot $ 155.0 miljoen. Deze bijgewerkte vooruitzichten voor boekingen op kwartaalbasis vertegenwoordigen een groei van 62% op jaarbasis halverwege het bereik. Zoals gepland verlaagde het bedrijf zijn investering in acquisitie van gebruikers in mei, wat leidde tot een sterke doorstroming. De kosten per installatie (CPI) -omgeving blijft gunstig en hoewel CPI's hoger zijn dan in april, blijven ze onder historische gemiddelden.

Voor het volledige jaar 2020 heeft het bedrijf de vooruitzichten voor boekingen verhoogd van 502.5 miljoen dollar naar 512.5 miljoen dollar ten opzichte van de eerdere prognose van 490.0 miljoen dollar tot 500.0 miljoen dollar als gevolg van de stijging van de prognoses voor het tweede kwartaal. De boekingsrichtlijn bevat bijdragen van huidige live games en sluit niet-gelanceerde titels uit.

De belangrijkste titels van het bedrijf presteerden tot nu toe beter dan in het tweede kwartaal, met name:

 • Design Home als covet Fashion zijn beide op koers voor recordkwartalen gedreven door aanhoudende kracht in live operaties
 • Tap Sports Baseball 2020 heeft sinds 27 april een toename van de boekingengroei op jaarbasis van 1% ervarenst tot mei 25th, een versnelling ten opzichte van de 23% groei op jaarbasis gerapporteerd op 7 meith inkomensvraag
 • Diner DASH Adventures als Kim Kardashian: Hollywood hebben hun sterke momentum in het eerste kwartaal zien voortduren
 • Disney Sorcerer's Arena presteerde beter dan de belangrijkste KPI's en vertoont de fundamentele tekenen van een groeispel

Eric Ludwig, Chief Operating Officer en Chief Financial Officer, verklaarde: "Wij zijn van mening dat onze hogere boekingsverwachtingen voor het tweede kwartaal, gecombineerd met een sterke marginale doorstroom, ons zeer goed in staat stellen om uit te voeren tegen ons langetermijnstrategisch groeiplan. Onze bijgewerkte vooruitzichten brengen ons op koers om meer dan $ 42 miljoen hoger te zijn dan onze eerdere record kwartaalboekingen aan de lage kant van het bereik. Afgezien van de herziene richtlijn die we vandaag hebben aangekondigd, zijn alle andere aannames met betrekking tot live game-prestaties en investeringen voor gebruikersacquisitie voor de tweede helft van 2020 die op 7 mei zijn gedaanth Conference call over het eerste kwartaal blijft behouden. In het licht van de macro-economische onzekerheid blijven we de conservatieve helft van het jaar conservatief aankijken. "

Het bedrijf biedt deze bedrijfsupdate aan voordat het Glu-management deelneemt aan de volgende aankomende beleggerspresentaties en -bijeenkomsten:

 • Een-op-een meetings en een open haard chat op de Cowen 2020 technologie, media en telecom virtuele conferentie op vrijdag 29 mei 2020 om 10:10 uur Pacific-tijd (1:10 uur Eastern-tijd).
 • Een-op-een meetings op de Piper Sandler 40e jaarlijkse virtuele consumentenmarktconferentie op Donderdag 4 juni 2020.
 • Een-op-een meetings en een open haard chat op de Baird 2020 Virtual Global Consumer, Technology & Services Conference op donderdag 4 juni 2020 om 9:15 uur Pacific Time (12:15 uur Eastern Time).

Een live webcast en een herhaling van de chats bij het haardvuur op de Cowen 2020 Technology, Media & Telecom Virtual Conference, evenals de Baird 2020 Virtual Global Consumer, Technology & Services Conference zullen beschikbaar zijn op de investor relations-website van het bedrijf op www.glu.com/investors.

Daarnaast verwacht de onderneming begin augustus haar feitelijke financiële resultaten voor het tweede kwartaal voor de periode eindigend op 30 juni 2020 bekend te maken.

Bijgewerkte richtsnoeren voor het tweede kwartaal van 2020:

in miljoenen

Laag

Hoge

Boekingen

$ 162.5

$ 167.5

Platformcommissies, exclusief eventuele impact van uitgestelde platformcommissies

$ 44.2

$ 45.6

Royalty's, exclusief de impact van uitgestelde royalty's

$ 12.4

$ 12.7

Hostingkosten

$ 2.3

$ 2.3

Gebruikersacquisitie en marketingkosten

$ 56.1

$ 56.1

Aangepaste andere bedrijfskosten

$ 37.0

$ 37.3

waardevermindering

$ 1.5

$ 1.5

 

 

Aanvullende informatie:

 

 

Inkomstenbelasting

$ 0.7

$ 0.7

Op aandelen gebaseerde compensatie

$ 6.7

$ 6.7

Amortisatie van immateriële activa

$ 0.9

$ 0.9

Gewogen gemiddelde uitstaande gewone aandelen - basis

153.1

153.1

Gewogen gemiddelde gewone uitstaande aandelen - verwaterd

163.5

163.5

Bijgewerkte richtsnoeren voor het volledige jaar 2020:

in miljoenen

Laag

Hoge

Boekingen

$ 502.5

$ 512.5

Platformcommissies, exclusief eventuele impact van uitgestelde platformcommissies

$ 135.7

$ 138.4

Royalty's, exclusief de impact van uitgestelde royalty's

$ 33.7

$ 34.3

Hostingkosten

$ 7.4

$ 7.5

Gebruikersacquisitie en marketingkosten

$ 127.5

$ 130.1

Aangepaste andere bedrijfskosten

$ 152.0

$ 153.0

waardevermindering

$ 5.8

$ 5.8

 

 

Aanvullende informatie:

 

 

Inkomstenbelasting

$ 0.4

$ 0.4

Op aandelen gebaseerde compensatie

$ 28.0

$ 28.0

Amortisatie van immateriële activa

$ 3.3

$ 3.3

Gewogen gemiddelde uitstaande gewone aandelen - basis

154.5

154.5

Gewogen gemiddelde gewone uitstaande aandelen - verwaterd

165.8

165.8

Contanten en kasequivalenten

Ten minste $ 160.0

Openbaarmaking met behulp van Social Media Channels

Glu kondigt momenteel informatie aan zijn investeerders aan met SEC-depots, persberichten, openbare conference calls en webcasts. Glu gebruikt deze kanalen en sociale mediakanalen om informatie over het bedrijf, games, werknemers en andere kwesties aan te kondigen. Gezien SEC-richtlijnen voor het gebruik van sociale mediakanalen om materiële informatie aan investeerders, de media, zijn spelers en anderen in de toekomst aan te kondigen, zou het kunnen kiezen om materiaal te communiceren via sociale mediakanalen of , is het mogelijk dat het vrijgeven van informatie via sociale mediakanalen als materieel kan worden beschouwd. Daarom moedigt Glu investeerders, de media, spelers en anderen aan die geïnteresseerd zijn in het bekijken van de informatie op het bedrijfsforum (http://ggnbb.glu.com/forum.php) en de Facebook-website van het bedrijf (https://www.facebook.com/glumobile) en het bedrijfs-Twitter-account (https://twitter.com/glumobile). Investeerders, de media, spelers of andere geïnteresseerden in het bedrijf. Elke media-update van de lijst met sociale mediakanalen www.glu.com/investors.

Gebruik van niet-GAAP financiële maatregelen

Als aanvulling op Glu's niet-geauditeerde verkorte geconsolideerde financiële gegevens in overeenstemming met GAAP, gebruikt Glu bepaalde niet-GAAP-maatstaven voor financiële prestaties. De presentatie van deze niet-GAAP financiële maatregelen is niet bedoeld om afzonderlijk te worden beschouwd, ter vervanging van of voor financiële informatie door andere bedrijven. Bovendien hebben deze niet-GAAP-maatregelen beperkingen De niet-GAAP financiële maatregelen die door GLU worden gebruikt, omvatten historische en geschatte boekingen, platformcommissies, exclusief eventuele impact van uitgesteld platform, royalty's, exclusief eventuele impact van royalty's en aangepaste bedrijfskosten. Deze niet-GAAP financiële maatregelen sluiten de volgende items uit van Glu's niet-geauditeerde geconsolideerde operationele overzichten:

 • Verandering in uitgestelde platformcommissies;
 • Wijziging in uitgestelde royalty's;
 • Afschrijving van immateriële activa;
 • Op aandelen gebaseerde compensatiekosten;
 • Overgangskosten; en
 • Proceskosten

Boekingen weerspiegelen niet het uitstel van bepaalde games die Glu herkent over de geschatte gebruiksduur van betalende gebruikers van Glu's games en sluit wijzigingen in uitgestelde inkomsten niet uit.

Het kan ook worden uitgesloten bij de berekening van de niet-GAAP financiële maatregelen die het gebruikt.

Glu gelooft dat deze niet-GAAP financiële maatstaven, samen met de bijbehorende GAAP financiële maatstaven, zinvolle aanvullende informatie bieden over de prestaties van Glu door bepaalde items uit te sluiten die indicatief kunnen zijn voor de kernactiviteiten, bedrijfsresultaten of toekomstige vooruitzichten van Glu. Het management van Glu gebruikt deze niet-GAAP financiële maatregelen in beoordelingen van de operationele resultaten van Glu, evenals bij het plannen, voorspellen en analyseren van toekomstige perioden. Deze niet-GAAP financiële maatregelen vergemakkelijkten ook vergelijkingen van de prestaties van Glu met voorgaande perioden.

Glu biedt geen richtlijnen op GAAP-basis, voornamelijk omdat Glu niet in staat is om met redelijke nauwkeurigheid toekomstige veranderingen in zijn uitgestelde inkomsten en bijbehorende kosten van inkomsten te voorspellen. Het bedrag van de uitgestelde inkomsten en inkomstenkosten van Glu voor een bepaalde periode is moeilijk te voorspellen twee tot verschillende geschatte gebruiksduur van betalende gebruikers voor games, variabiliteit van maandelijkse inkomsten, platformcommissies en royalty's per game en onvoorspelbaarheid van inkomsten uit nieuwe game-releases. Toekomstige veranderingen in uitgestelde inkomsten en uitgestelde kosten van inkomsten zijn onzeker en kunnen van belang zijn voor de resultaten van Glu, berekend in overeenstemming met GAAP. Bijgevolg is Glu niet in staat om de niet-GAAP-richtlijn voor financiële maatstaven te verzoenen met de overeenkomstige GAAP-maatstaf zonder onredelijke inspanning, en als gevolg daarvan kan Glu de waarschijnlijke significante van de niet-beschikbare informatie niet beoordelen, wat een wezenlijke impact zou kunnen hebben op het bedrag van de toekomstige direct vergelijkbare GAAP-maatregelen.

Waarschuwingen met betrekking tot toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, waaronder de informatie onder de kopjes "Bijgewerkte tweede kwartaal 2020-richtlijn" en "Bijgewerkte volledige jaar 2020-richtlijn", en de verklaringen daarover hebben we een aanzienlijk momentum gezien in het bedrijf en een brede groei in ons live game-portfolio, gedreven door succesvolle uitvoering van live-operaties en aanhoudende positieve trends in de sector, dat de positieve trends in ons bedrijf zorgen voor een grotere schaal en beter dan verwachte doorstroming naar de bottom line en ons vertrouwen geeft om onze verwachte financiële vooruitzichten voor de het huidige kwartaal en het volledige jaar, dat wij van mening zijn dat onze toegenomen boekingsverwachtingen voor het tweede kwartaal, gecombineerd met een sterke marginale doorstroom, ons buitengewoon goed positioneert om uit te voeren tegen ons strategisch groeiplan op lange termijn, dat de bijgewerkte vooruitzichten ons op het goede spoor zetten $ 42 miljoen boven onze eerdere record kwartaalboekingen aan de lage kant van het bereik en dat blijven we een conservatieve kijk op de achterste helft van het jaar in het licht van macro-economische onzekerheid.

Deze toekomstgerichte verklaringen zijn onderhevig aan materiële risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van die in de toekomstgerichte verklaringen. Beleggers moeten rekening houden met belangrijke risicofactoren, waaronder: het risico dat de consumentenvraag naar smartphones, tablets en next-generation platforms niet zo sterk groeit als we verwachten of dat we niet in staat zullen zijn om van een dergelijke groei te profiteren; het risico dat we een onvoldoende rendement op onze investering realiseren met betrekking tot onze inspanningen om gratis te spelen games voor smartphones, tablets en next-generation platforms te ontwikkelen, het risico dat we geen succesvolle Growth Games kunnen bouwen die voorspelbaar zijn boekingen en jaarlijkse groei; het risico dat we onze goede relaties met Apple en Google niet kunnen onderhouden; het risico dat onze ontwikkelingskosten voor games voor smartphones, tablets en volgende generatie platforms groter zijn dan we verwachten; het risico dat onze recentelijk en onlangs gelanceerde games minder populair zijn dan verwacht of een afname in populariteit en meer inkomsten genereren dan we verwachten; het risico dat onze nieuw uitgebrachte games van een kwaliteit zijn die minder is dan gewenst door recensenten en consumenten; het risico dat de markt voor mobiele games, met name met betrekking tot gratis spelen, kleiner is dan verwacht; het risico dat we een belangrijke licentie voor intellectuele eigendom verliezen; het risico dat we niet in staat zijn om gekwalificeerd personeel te werven en te behouden voor het ontwikkelen en onderhouden van de games in onze productpijplijn, wat resulteert in een verminderde monetarisering van een game, vertragingen bij de lancering van producten of het volledig elimineren van games uit onze pijplijn; de risico's die verband houden met de COVID-19-pandemie, met inbegrip van een potentieel grotere variabiliteit in boekingen en de gebruiksduur van gebruikers op korte termijn, en andere risico's die worden beschreven onder het kopje "Risicofactoren" in ons formulier 10-Q, ingediend bij de Securities and Exchange Commission op 11 mei 2020 en onze andere SEC-aanvragen. U kunt deze rapporten vinden op onze website op http://www.glu.com/investors. We zijn niet verplicht om enige verplichting uit te drukken om onze toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te wijzigen als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Over Glu Mobile

Glu Mobile (NASDAQ: GLUU) is een toonaangevende ontwikkelaar en uitgever van mobiele games. Glu, opgericht in 2001, heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en heeft daarnaast vestigingen in Foster City, Toronto en Hyderabad. Met een geschiedenis van meer dan tien jaar is de cultuur van Glu geworteld in het nemen van slimme risico's en het stimuleren van creativiteit om onze spelers interactieve ervaringen van wereldklasse te bieden. Het diverse portfolio van Glu bevat de best scorende en bekroonde originele en gelicentieerde IP-titels, waaronder Covet Fashion, Deer Hunter, Design Home, Diner DASH Adventures, Disney Sorcerer's Arena, Kim Kardashian: Hollywood en MLB Tap Sports Baseball, wereldwijd beschikbaar op verschillende platforms, waaronder de App Store en Google Play. Voor meer informatie bezoek www.glu.com of volg Glu op Twitter, Facebook en Instagram.

COVET FASHION, DEER HUNTER, DESIGN HOME, DINER DASH, TAP SPORTS, GLU, GLU MOBILE en het 'g'-tekenlogo zijn handelsmerken van Glu Mobile Inc.

Contacten

Investor Relations:
Bob Jones / Taylor Krafchik
ellipsis
IR@glu.com
646-776-0886

Bron BEDRIJFSDRAAD