Meerdere bronnen geven stem aan een gerucht dat hij zou willen de PlayStation 5-presentatie gepland voor 3 juni. Het lijkt er zelfs op dat er een groot Sony-evenement komt dat betrekking heeft op de games van de nieuwe console.

De geruchten zijn met name verspreid door drie journalisten Jeff Grubb Jason Schreier en Takashi Mochizuki. Het was Grubb die de geruchten begon en publiceerde op Twitter een programma met zomerevenementen waaronder een "PlayStation Event". Schreier deelde later een artikel die sprak over een Sony-evenement dat ook enkele nieuwe games zou onthullen, waarbij Mochizuki als bron werd genoemd. Schreier gaf ook aan dat de pandemie nog steeds de oorzaak kan zijn veranderingen in datums. 

Opgemerkt moet worden dat Grubb de laatste tijd het middelpunt is geweest van andere geruchten en dat Sony de laatste geruchten nog niet heeft bevestigd of ontkend. In een recente Bedrijfsstrategiebijeenkomst Kenichiro Yoshida, CEO van Sony, verzekerde dat PlayStation 5 wordt in 2020 uitgebracht en dat de games in de nabije toekomst worden aangekondigd.