Als aangekondigd ieri, The Pokémon Company heeft een nieuwe trailer uitgebracht die een voorproefje geeft van de inhoud van DLC 's Zwaard en schild Pokémon.

De trailer opent met de onthulling van de Galar-vorm van Slowbro. In tegenstelling tot zijn Kanto-tegenhanger, is de met evolutie verworven Shellder naar zijn linkerarm verplaatst en fungeerde als een pistool (zal het misschien een herinnering zijn aan de Pokémon Gun-meme?). Vervolgens laat de trailer ons een verzameling informatie zien die al bekend is bij het publiek: het leven in de Armor Island Dojo en de training van Kubfu, de kans om de Crown Toendra en ontmoet nieuwe en oude Pokémon, waaronder twee nieuwe Regi en Galar-vormen van het trio van Moltres, Zapdos ed Articuno.

Ten slotte eindigde de trailer met de aankondiging van de releasedatum van het eerste deel van de uitbreidings-DLC: The Armor Island Pack komt aan op Juni 17 2020.