Voor een fan van fantasie zich wagen aan een kerker vol met monsters en gevaarlijke wezens op zoek naar goud, artefacten of andere soorten rijkdom is het dagelijkse brood. Maar we bleven nadenken wat de bewoners denken van deze ondergrondse plaatsen? Misschien houden ze er niet van als een groep mensen arriveert, de hele bevolking uitroeit en vertrekt met de schat die is verzameld door jaren en jaren van hard werken. De uitgever Uzuka, Konami e David Stanley ze kwamen samen om ons een verhaal te vertellen vanuit een ander gezichtspunt: dat van de binnengevallen. Skeletten, demonen en andere nachtmerrieachtige wezens laten hun reputatie als gevaarlijke monsters varen en worden speelse en vrolijke bewoners van de ondergrond, met een beschaving om te beschermen en een bedreiging om zich tegen te verdedigen. Na de eerste versie van de game, uitgebracht in 2018 voor pc en Xbox, zijn we nu klaar om te genieten van een volledig vernieuwd en verbeterd avontuur, dat tot doel heeft het genre te revolutioneren, althans wat fictie betreft. Skelaanval, een kleurrijke en muzikaal verrukkelijke dungeon crawler, zal binnenkort beschikbaar zijn op pc (via Stoom), Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch. Laten we zonder verder oponthoud eens kijken wat deze titel te bieden heeft. Naast dubieuze grappen over skeletten.

Skelaanval
Imber is zo delicaat als altijd.

Ondergronds schadebedrijf

La trama het is de eerste verrassing die Skelattack te bieden heeft. Op het eerste gezicht staan ​​we er met één eenvoudig en gemakkelijk verhaal: een vergeetachtig skelet genaamd Skully en zijn vleermuisvriend Imber moeten hun huis, een ondergrondse kerker bevolkt door monsters, beschermen tegen de invasie van woeste menselijke krijgers die zich het krachtigste ondergrondse relikwie willen toe-eigenen. Tussen speelse scenario's, typische fantasiegevechten en kleine details over het leven van deze wezens, vinden we dat in werkelijkheid de reis van de protagonisten verbergt zeer diepe geheimen, die onthullen onder de sluier van banaliteit zeer boeiende en opwindende momenten. Deze zijn ook zo gemaakt door de soundtrack van uitzonderlijke kwaliteit, door de goed geconstrueerde dialogen die het karakter van de personages volledig overbrengen en vooral door de dringend ritme Dat laat nooit te veel of te weinig ruimte tussen het ene evenement en het andere, versnelt op belangrijke punten en vertraagt ​​de gameplay. Over het algemeen duurt het 7/8 uur om het einde te bereiken, zonder de extra gebieden, de verzamelobjecten en alle minuten te tellen die worden geworpen vanwege de automatische sprong (we komen er vroeg aan). Skully en Imber het zijn uitstekende protagonisten en hun charisma kan alleen degenen verrassen die op zoek zijn naar eenvoudige verhalen die worden gekenmerkt door grappige personages en enkele epische momenten die goed in de puzzel passen.

Skelaanval
Details zijn ook op de achtergrond te zien.

Sleutelwoord: differentiatie

Spreken van gameplay, de associatie met de categorie kerkercrawlers is niet helemaal perfect: Skelattack zit in zijn hart een metroidvania en deelt veel elementen met Hollow Knight en soortgelijke spellen. Horizontale verkenning op basis van sprongen en zelfrijdende platforms, vaardigheden die worden ontgrendeld met vooruitgang, unieke eindbaasgevechten en gearticuleerde kaarten maken volledig deel uit van het ontwerp. Wat dit werk het meest verbaast en benadrukt in vergelijking met zijn neven en nichten, is zeker het differentiatie van elke instelling, dat bijna altijd een innovatief en zelden gezien element in zijn soort introduceert. Elke verandering van kaart brengt ons ertoe de spelmechanica opnieuw te bestuderen, wat ons ertoe aanzet nieuwe benaderingen uit te proberen of verschillende toepassingen voor onze vaardigheden te ontdekken. Bovendien, waar Skully niet kan gaan, wordt zijn hoofdrol toegewezen aan Imber en wordt ons een aantal aangeboden unieke secties, waarin we vliegen en kleine luchtpuzzels proberen met veel complexe gevechten en manoeuvres. Deze diepe en voortdurende differentiatie in de spelstructuur maakt het avontuur echt leuk, stimulerend en voortdurend nieuw, met weinig kans op saai. De moeilijkheidsniveau het is ook goed bestudeerd en het is vooral merkbaar bij de bazen, weinigen maar perfect om onze observatie- en leervaardigheden van de vijanden te testen. Een beetje' teleurstellend ze zijn echter i normale vijanden van Skelattack, die heel vaak schaamteloos worden hergebruikt en een enkele aanvalsbeweging hebben, soms heel gemakkelijk te lezen en andere keren enorm vervelend. Dus we komen snel aan om deze tegenstanders niet te vrezen en nemen de schade in het gezicht om ze uit de weg te ruimen, ook omdat het lang duurt voordat ze terugkeren. Dit zou in wezen de ideale methode zijn om elk gevaar het hoofd te bieden, zo niet voor een clausule die alles zal verpesten: de economie.

Met teamwork kunt u elk obstakel overwinnen.

Ontpit botten

Il "Monetair systeem van Skelattack is een van de twee vervelende gebreken. Optimaal gebruik makend van de populariteit van de Zielen, lopen we ook hier het risico van verliezen bij elke dood een deel van de paar edelstenen die we verdienen, als we ze niet kunnen terugwinnen. Als dit goed werkt in een 3D-actie, eindigt het hier vaak ten volle ramp. Als we in een ravijn vallen, blijft onze buit vastzitten aan de bodem, onmogelijk om te herstellen zonder een tweede dood (en nog een verlies). Op andere momenten blijft het vastzitten op onbereikbare plaatsen of, erger nog, verdwijnt het zonder reden in het niets - bijvoorbeeld in gevechten met bazen, waar elke nederlaag gelijk staat aan de eeuwige verdwijning van een deel van onze bezittingen. Het systeem is al extreem bestraffend basic: we combineren dit met de hoge kosten van de upgrades en het onvermogen om de vijanden te "boeren" en we hebben een spelelement dat voortdurend onze volledige frustratie. Alles wordt erger wanneer het tweede defect het veld binnenkomt, dat zijn de automatische controles. Als we in de buurt van een muur zijn, is een kleine beweging van de hendel voldoende om Skully in de tegenovergestelde richting te laten stuiteren. Dit element maakt het vaak, tenzij we voldoende bekwaam en delicaat zijn incontrollabile het personage en leidt hem om op doornen en obstakels te crashen, waardoor edelstenen verloren gaan. Mocht je je afvragen, u kunt de optie niet uitschakelen. De automatische sprong veroorzaakt meer dodelijke ongevallen dan u zich in het begin zou kunnen voorstellen en we kunnen heel weinig doen om onze financiën te behouden, zo niet alles te investeren zodra we het quotum voor een aankoop hebben bereikt. Gelukkig, upgrades zijn niet essentieel na voltooiing van het spel, maar wat kleine hulp aan de speler zou het systeem veel minder vervelend hebben gemaakt.

Nou ja, er is ook kennis.

Concerten uit de dood

Waar dit paar defecten echter woede of ontevredenheid veroorzaakt, alla soundtrack het duurt maar een paar seconden om ons weer in een goed humeur te brengen. De muziek van Skelattack is het hoogtepunt van de artistieke compositie van de game, in staat om vitaliteit en diepte te geven aan de wereld, personages, veldslagen en instellingen. Met een stijl die sterk lijkt op de melodieën van Toby Fox voor de legendarische Undertale, is het onmogelijk om niet te neuriën tijdens het avontuur. Naast ritmes die het concept van "skeletmuziek" perfect belichamen (ik kijk naar jou, Bonetrousle), komen we langs vrolijke en zorgeloze liedjes a snelle beats die ons door snelle spelsecties leiden. Elke noot is precies goed en elke plaats heeft zijn eigen toon, met één verrassing om elke hoek voor wie een goede soundtrack kan waarderen. Zelfs het geluidsontwerp slaagt erin dit kwaliteitsniveau bij te houden, ondanks het gebrek aan dubbing van de personages - niet noodzakelijk verbaal, zelfs niet alleen een geluid. Afgezien daarvan kunnen we met zekerheid zeggen dat we ermee worden geconfronteerd samenstelling van de auteur, die met de juiste begeleiding kracht en leven aan zijn creatie heeft kunnen geven. Proficiat aan de Grafica, die in het verleden aanzienlijk is verbeterd. In tegenstelling tot de arcade en het gepixelde uiterlijk van de eerste versies, heeft deze nieuwe release een opmerkelijk detailniveau en auitstekende differentiatie van kleuren en stijlen tussen de ene omgeving en de andere. Om ons eraan te herinneren dat de zuiverheid van het ontwerp af en toe ook beter presteert dan fotorealisme.

Dat is juist.

En ze kwamen allemaal nog lang en gelukkig om

Tot slot, Skelattack is een kleine titel met een groot hart en veel emoties om aan spelers te geven. Eenvoudig en toegankelijk, het is nog steeds in staat om zelfs de meest deskundige een waardige uitdaging te bieden en hen verliefd te laten worden op de tonen van de uitstekende soundtrack die het onderscheidt. Om de differenziazione in gameplay en in de instellingen verdient het zuinige systeem, dat al te bestraffend is en het ontbreken van een manier om de automatische sprong te deactiveren, iets minder. Begonnen als een kleine draai in de dungeon crawler-formule heeft het werk grote vooruitgang geboekt en nu benaderingen gelijk zijn aan de grote klassiekers van het metroidvania-genre, althans qua stijl en muzikale kracht. Mocht je twijfelen, geef dit spel dan een kans, want het verdient het. Onthoud de volgende keer dat je een kerker binnengaat op zoek naar schatten: er zou een Skully kunnen zijn om je te hinderen. En hij, heren, is een osso duro.