Ondanks de geruchten van de afgelopen dagen, die ze zagen SEGA kondig een samenwerking aan met Microsoft of zelfs de aanpak ervan VR, heeft het Japanse bedrijf onlangs hun nieuwste project met betrekking tot aangekondigd retrogaming aan in verkleind formaat: de Game Gear Micro.

Deze nog meer pocketversie van de draagbare SEGA-console, uitgebracht in 1990 zal beschikbaar zijn in 4-kleuren elk zal een selectie hebben van 4 vooraf geladen spellen verschillend van elkaar. Op dit moment wordt de miniconsole op 6 oktober 2020 exclusief uitgebracht voor de Japanse markt tegen een prijs van 4,980 yen (ongeveer 40 euro), maar de aankondiging - binnenkort of later - van een versie voor de Westerse markt.

Kortom, het is niet bepaald de aankondiging die veel fans van het Sonic-huis verwachtten, maar het is altijd beter dan niets.