As van creatieIntrepid Studios plaatste een video van een uur en 45 minuten over de gameplay van zijn nieuwe MMORPG, As van creatie. Zoals opgemerkt door het softwarehuis, is dit een film gerelateerd aan een pre-alpha-versie van de game, die uiteraard ook enkele bugs laat zien in een wereld die nog niet klaar en geoptimaliseerd is.

Het doel van de ontwikkelaars is om de basis van de gameplay en de functies ervan te laten zien, terwijl het voor meer nauwkeurigheid in de artistieke sector en in de visuele effecten nodig is om te wachten op deAlfa één verwacht in de komende maanden.

Ashes of Creation is een MMORPG met een hoge fantasie dat belooft de speler in een wereld te laten vallen volledig kneedbaar door de gemeenschap door zoektochtdynamiek, kasteelaanvallen, een knoopsysteem en een sterke economie "Speler gedreven" wat verder gaat dan eenvoudige uitwisselingen of handel in het veilinghuis. Zoals veel titels van hetzelfde genre zal het gericht zijn op zowel PvE als PvP en zal het de aanwezigheid van acht races bij de lancering zien, naast de canonieke systemen van knutselen, plunderen en verhandelen.

Ashes of Creation zal deUnreal Engine 4 en Intrepid Studios heeft bevestigd dat het al bezig is om de game-ervaring vloeiend te maken, zelfs op hardware uit het middensegment.