CURON is de nieuwe originele Italiaanse serie Netflix, geproduceerd door Indiana Productie, die beschikbaar zal zijn vanaf 10 Juni 2020 in alle landen waar de dienst actief is.

Een bovennatuurlijk drama waarin mysterie, legende en realiteit samenkomen om leven te geven aan een verhaal dat de toeschouwers kan vervoeren op een ongelooflijke reis om zichzelf en hun identiteit te ontdekken. Een pad waarin niet alles is wat het lijkt: zelfs onder de oppervlakte van wat we weten, zijn er verontrustende mysteries.

De hoofdrolspelers van de serie zijn: Valeria Bilello (Anna) Luca Lionello (Thomas) Federico Russo (Mauro) Margherita Morchio (Daria) Anna Ferzetti (Klara), Alessandro Tedeschi (Albert) Juju Di Domenico (Micki) Giulio Brizzi (Giulio), Max Malatesta (Ober) e Luca Castellano (Lukas).

Twee regisseurs achter de camera van Curon: Fabio Mollo, die de afleveringen regisseerde 1-4 e Lyda Patitucci (afleveringen van 5 al 7). Het schrijven is toevertrouwd Ezio Abbate als hoofdschrijver samen met de auteurs Ivano Fachin, Giovanni Galassi e Tommaso Matano.

SYNOPSIS

Anna is net teruggekeerd naar Curon, haar geboorteplaats, samen met haar tienertweeling, Mauro en Daria. Wanneer Anna op mysterieuze wijze verdwijnt, moeten de jongens aan een reis beginnen die hen ertoe zal brengen de geheimen te onthullen die achter de schijnbare rust van de stad schuilgaan en oog in oog komen te staan ​​met een kant van hun familie die ze nog nooit eerder hebben gezien. Ze zullen ontdekken dat iemand kan ontsnappen aan zijn verleden, maar niet aan zichzelf.

De opnames voor de serie vonden plaats in Curon (Alto Adige), mede dankzij de steun van IDM Film Fund & Commission, en in Trentino.

 SOUNDTRACK

De soundtrack van Curon kronkelt tussen dronegeluiden, ijle sferen, internationale merken en een benadering van muzikale selectie die verder gaat dan het idee van pure begeleiding van afbeeldingen. Achter de constructie zit een heel duidelijk idee: een degelijk landschap dat continu wordt gebouwd en vernieuwd dankzij de bijdrage van de originele thema's van Giorgio Giampà en muzikaal advies van Rocco Centrella.

Genremuziek weet vakkundig te integreren, zelfs met uitzonderlijke handtekeningen, waaronder Kinderachtige Gambino, Fischerspooner, Lorn, Max Richter, Trentmoller, Swans - om er maar een paar te noemen - en met de betrokkenheid van Italiaanse artiesten symbool van muzikale innovatie in verschillende genres, zoals Teho Teardo, MYSS KETA e Luca Longobardi.

De muzikale lijn van de hele serie buigt niet naar een enkel idee van "synchronisatie", maar verwelkomt, aflevering na aflevering, innovatieve oplossingen om jezelf meer en meer onder te dompelen in de geschiedenis en het scenario en de richtingkeuzes te verbeteren.

 VALUTA'S VAN DE REEKS

De opnames van Curon vonden afgelopen winter voornamelijk gedurende drie maanden plaats in Zuid-Tirol. In het bijzonder heeft de bemanning de set opgezet in Bolzano, vooral in Val Venosta tussen Curon en Malles, maar ook aan het meer van Caldaro en San Felice.