De dood van George floyd het schudt de fundamenten van de Verenigde Staten. Bijna elk deel van de Amerikaanse samenleving heeft te maken met zijn eigen racisme en de wereld van videogames is niet uitgesloten.

Een van de meest doorslaggevende acties op dit moment in het gamelandschap zijn die van Infinity Ward. Het ontwikkelingshuis achter Call of Duty: Modern Warfare en Warzone al heeft kondigde een nieuw nultolerantiebeleid aan tegen iedereen die racistisch gedrag vertoont tijdens online games van hun titels, maar nu een nieuwe stap zet.

Wanneer een speler besluit een online game te spelen, of het nu op Modern Warfare of Warzone is, zal hij dit bericht op het scherm op een zwarte achtergrond zien verschijnen:

'Onze gemeenschap is gekwetst. De systematische ongelijkheden die het ondergaat, staan ​​opnieuw in het middelpunt van de belangstelling. Call of Duty en Infinity Ward pleiten voor gelijkheid en inclusie. We zijn tegen racisme en onrecht dat onze zwarte gemeenschap lijdt. Totdat het verandert, totdat de levens van zwarten ertoe doen, zullen we nooit de gemeenschap zijn die we willen zijn. '

Een beslissende actie, die niet beperkt is tot persberichten of goede bedoelingen, maar die spelers bij elke wedstrijd voor de onaanvaardbare stand van zaken plaatst. Er zijn meer radicale reacties geweest, zoals die van Rockstar of NBA 2K die hun online services hebben uitgeschakeld, maar nog steeds een duidelijke reactie op degenen die Infinity Ward beschuldigden van niet genoeg doen.