square Enix doet mee ontwikkeling een actie spel, waarschijnlijk verwacht voor de volgende generatie consoles.

Het softwarehuis heeft deze keer een nieuwe medewerker, die de naam antwoordt Ryota Suzuki.

Deze informatie is door één persoon onthuld rekrutering PR-pagina voor het Japanse bedrijf, waar de zoektocht naar ontwikkelaars met veel ervaring en vaardigheden in triple A-titels, en vooral in de ontwikkeling van actiescènes en veldslagen.

Het profiel van Ryota Suzuki bewijst zich dus perfetto om aan deze Square Enix-eisen te voldoen: Suzuki werkte in Capcom verantwoordelijk voor de gameplay van Dragon's Dogma, game design manager van Dragon's Dogma: Dark Arisen, ontwerper in Devil May Cry 5 en medewerker bij de programmering van Monster Hunter World (Iceborn inclusive).

De PR-pagina bevat er ook een kort interview met de ontwikkelaar, die beweert dat Square Enix heeft besloten om meer te focussen op actiegerichte titels, om te voldoen aan de huidige trendsde; dit komt omdat, volgens Suzuka, veel van de jongere spelers, opgegroeid met verschillende Grand Theft Auto- en first person shooters, mag niet leuk vinden en spelen ouderwetse rollenspellen, gebaseerd op statistieken en weinig dynamische gameplay.

Daarom is de prioriteit van Square Enix het ontwikkelen van een RPG van hoge kwaliteit, maar met waardevolle actie-elementen.

Wachten om erachter te komen wat dit actiespel is (wat zou Final Fantasy 16 kunnen zijn?), je gaat akkoord op de keuze van het bekende softwarehuis?