SmeltkroesCrucible begon niet precies met de gunsten van het publiek en na een paar weken is het al tijd om een ​​situatie op te lossen die zeker niet rooskleurig is.

De multiplayer-titel van Amazon Game Studios, naast een problematische lancering, hij liet onmiddellijk zijn kant zien, het slachtoffer van een niet bepaald gedenkwaardige technische realisatie en een algemeen gebrek aan beet in de gameplay-fasen.

De ontwikkelaars besloten toen dat het tijd was om weer aan het werk te gaan voordat ze de bodem bereikten: met een notitie gepubliceerd op de officiële website, meldde het team de wedstrijd wordt "onderbroken" en blijft in het voorseizoen totdat de geplande wijzigingen zijn aangebracht.

Relentless Studios is van plan om de focus van het spel drastisch te veranderen, te beginnen met de basisstructuur De modi Harvester Command en Alpha Hunters worden afgebroken en alle aandacht zal worden gericht op Heart of the Hives, die de enige beschikbare blijft.

"Door op één modus te focussen, kunnen we het ontwerp van de basismechanica van het spel verfijnen zonder de compromissen die we hadden moeten maken om er drie te ondersteunen", heeft uitgelegd Colin Johanson, lid van het team.

De Crucible-verandering zal zich ontwikkelen tot twee fasen: in de eerste worden basisfuncties aan het spel toegevoegd, zoals een ping-systeem, een mogelijke minikaart en een renderingfunctie. In de tweede plaats werken we aan de daadwerkelijke afwerking van het spel, met aandacht voor het optimaliseren van de beleving en sociale functionaliteit.

Het valt nog te bezien of al deze maatregelen voldoende zijn om de titel op te heffen na een uiterst teleurstellende lancering.